Для розвитку легкої промисловості потрібно вирішити проблеми оподаткування - директор Харківської фабрики театрального реквізиту

"Щоб у Харківській області і в країні розвивалася легка промисловість, потрібно вирішити проблеми несправедливостей в оподаткуванні", - зазначив 9 червня на урочистих зборах в Харківській облдержадміністрації, приурочених до Дня легкої промисловості, директор ВАТ "Фабрика театрального реквізиту" (Харків) Микола Скіданов. За його словами, є підприємства легкої промисловості, які працюють легально, а є такі, які використовують схеми мінімізації оподаткування та практикують виплату зарплати в "конвертах".

"Ми не можемо конкурувати з такими підприємствами, а вони позбавляють нас ринків збуту. Якщо ці проблеми будуть вирішені, то підприємства легкої промисловості отримають імпульс для розвитку. Частка легкої промисловості в обсязі виробництва країни займе, як це було при СРСР, близько 7%, а не соті частки відсотка, як зараз ", - зазначив М. Скіданов.

За його словами, у підприємств легкої промисловості регіону є виробничі фонди, кваліфікований персонал, що дозволить їм швидко наростити обсяги виробництва.

Працівників легкої промисловості привітали зі святом та вручили почесні грамоти та подяки перший заступник голови Харківської облради Микола Тітов та заступник голови облдержадміністрації Валентин Дулуб. Він відзначив, що в галузі в регіоні працює 12 тис.осіб.