Споживчі ціни в Харківській області в березні порівняно з лютим зросли на 0,2%. Про це 9 квітня повідомили "SQ" у Головному управлінні статистики в Харківській області.
Серед продуктів харчування найбільше істотно здорожчали яйця (на 13%) та продукція плодоовочевої групи: часник (на 23%), гриби (на 9%), пекінська капуста (на 7%), лимони (на 3%), буряк і яблука (на 1%). Також у межах 1-2% здорожчали натуральні напівфабрикати зі свинини, курячі субпродукти, томатна паста, розчинна кава, фруктово-ягідні соки, сигарети з фільтром, ординарний коньяк, гречана крупа, морепродукти, жива й охолоджена риба.
Разом із тим за місяць здешевшали свіжі помідори, огірки і ріпчаста цибуля (на 10-13%), пшоно (на 7%), цукор, рис, яловичі субпродукти, свиняча вирізка, вершкове масло, морква, білокачанна капуста, картопля, виноград (на 2-3%), апельсини, мандарини, мелена кава, сир, натуральні напівфабрикати з яловичини і свинини (на 1%).
У березні також здорожчали бензин, дизельне паливо та скраплений газ для автомобілів (на 2-3%). У межах 1,5% зросли ціни на фармацевтичну продукцію (судинорозширювальні, гормональні, жарознижувальні і знеболювальні препарати) та ювелірні вироби. Серед непродовольчих товарів здешевшали деякі види електропобутових товарів, одяг та взуття минулого сезону (на 1-7%).
Серед послуг, що надаються населенню, здешевшав комплексний відпочинок та відпочинок у пансіонатах (на 2-5%). При цьому стали дорожчими консультаційні та діагностичні послуги, проживання в готелях (у межах 1%).