Споживчі ціни в Харківській області в березні зросли на 1,7%. Серед продовольчих товарів найбільш суттєво здорожчали капуста (на 34%), морква, гриби, цибуля, буряк (на 11-20%), пшоно і вівсяні пластівці (на 10%). Про це "SQ" повідомили в Головному управлінні статистики в Харківській області. Також зросли в ціні яловичина (на 3%), птиця (на 8%), яблука (на 7%), картопля (на 5%), морожена і жива риба, манна крупа, борошно пшеничне та макаронні вироби (на 2-4 %). Здешевшали огірки і помідори (на 17%), молоко (на 3%), деякі види молочної продукції, часник, банани та цитрусові (в межах 2%) і незначно - соняшникова олія, яйця, свинина і сало. Горілка здорожчала на 2%. Цигарки без фільтра здешевшали на 0,5%.

Серед непродовольчих товарів бензин здорожчав на 9,9%. Підвищилися комунальні тарифи на гарячу воду і центральне опалення (на 13%), на холодну воду і каналізацію (у районах області) - у межах 1%. Також стали дорожчими товари особистої гігієни, газети і журнали, ювелірні вироби із золота та деякі види медикаментів (на 1-3%). На 1-5% здешевшали зимовий одяг і взуття, окремі види товарів сучасної електроніки.

Серед послуг, що надаються населенню, здорожчали послуги транспорту: міського - на 9%, міжміських автобусів - на 3%, приміських автобусів - на 2%, міжміських поїздів - на 3,8%.