Українські банки в 2010 р. видали 732,82 млрд. грн. кредитів. Як повідомив Нацбанк на своєму сайті, порівняно кінця 2009 р. заборгованість українських компаній і населення з кредитів зросла на 1,3%. Темпи приросту кредитів, наданих нефінансовим корпораціям, у річному вирахуванні (порівняно 31 грудня 2009 р.) склали 8,4% і до кінця 2010-го досягли 500,96 млрд. грн. Заборгованість населення перед банками за минулий рік навпаки скоротилася на 13,1% - до 209,54 млрд. грн. Найбільш високими темпами в 2010 р. зростала заборгованість сектора держуправління. За минулий рік вона збільшилася на 53,2% - до 8,82 млрд. грн. (Http://www.bank.gov.ua)

У Національному банку розглядають можливість розділення депозитів на три види. Зокрема, банкіри пропонують у законі "Про банки і банківську діяльність" розділити поняття "вкладний рахунок" на три - строковий рахунок, рахунок до запитання й ощадний рахунок. У рамках роботи над перетворенням депозиту, що є за українським законодавством поточним рахунком, у терміновий внесок НБУ і банкіри обговорюють відразу декілька змін до Цивільного кодексу і закон "Про банки і банківську діяльність". Про це повідомляє газета "Економічні звістки". Крім коригування ст. 1060 Цивільного кодексу України, що передбачає право вкладника забрати з банку свої гроші на першу вимогу, фінансисти розглядають ще цілу низку законодавчих нововведень. (Http://finance.eizvestia.com)

Банк "Бізнес Стандарт" випустить облігації серії "С" на суму 100 млн. грн. Про це банк повідомив в офіційній пресі. "Рішенням наглядової ради банку "Бізнес Стандарт" від 07.02.2011 року прийнято рішення про розміщення цінних паперів на суму, що перевищує 25% статутного капіталу банку", - йдеться в повідомленні. Розміщення облігацій буде проводитися банком самостійно, через біржу, без залучення торговця цінними паперами. Прибутковість облігацій і строк їх обігу в повідомленні не вказуються. Залучені від розміщення облігацій серії "С" грошові кошти банк має намір направити на кредитування юридичних і фізичних осіб (90% фактично залучених ресурсів) і на проведення операцій з цінними паперами (10% фактично залучених коштів). (Http://delo.ua)

Довідка "SQ". ПАТ "АБ "Бізнес Стандарт" зареєстровано 1989 р. і є частиною інвестиційно-фінансової групи "ТАС", підконтрольної віце-прем'єр-міністру України Сергію Тігіпку. На 1 жовтня 2010 р. чисті активи банку становили 1,3 млрд. грн., кредитно-інвестиційний портфель - 0,83 млрд. грн., регулятивний капітал - 173,6 млн. грн. У жовтні банк "Бізнес Стандарт" розмістив облігації серії "В" на суму 100 млн. грн. Бонди випущені терміном на 5 років. Номінальна прибутковість на перший рік обігу паперів становить 18% річних.