У рамках реконструкції аеродромного комплексу міжнародного аеропорту "Харків" з 9 до 21 листопада будуть проводитися планові роботи зі скорочення довжини існуючої злітно-посадкової смуги (ЗПС) з 2000 до 1500 м. Про це 8 листопада повідомили "SQ" у прес-службі групи " DCH "(до групи входить оператор аеропорту "Харків" - компанія "New Sistems AM"). Скорочення довжини старої ЗПС необхідне, виходячи з технологічних вимог з будівництва нової ЗПС. Її довжина складе 2500 м, що дозволить без обмежень приймати в Харкові повітряні судна типу "Boeing 737" і "Airbus 320".

За даними "DCH", через проведення робіт зі скорочення довжини старої смуги на період 9-25 листопада 2011 р. буде скасовано низку регулярних рейсів, зокрема, на Стамбул (Туреччина), Дубаї, Шарджі (ОАЕ), які будуть відновлені відразу після введення в експлуатацію нової ЗПС.

Довідка "SQ". Група "DCH" в особі компанії "New Systems AM" є оператором реконструкції міжнародного аеропорту "Харків" і інвестором реконструкції аеровокзального комплексу, яка включає зведення нового терміналу, модернізацію старого терміналу, реконструкцію привокзальної площі, будівництво тимчасового терміналу, модернізацію інфраструктури, закупівлю спецтехніки та транспорту.

Реконструкція аеродромного комплексу, яка включає реконструкцію перонів, злітно-посадкової смуги, встановлення світлосигнальної системи, будівництво аварійно-рятувальної станції, будівництво аеродиспетчерської вежі, здійснюється за рахунок держбюджету.

Аеродромний комплекс міжнародного аеропорту "Харків" планувалося ввести в експлуатацію наприкінці жовтня цього року. Як повідомив на початку вересня віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури України Борис Колесніков, у всіх зобов'язаннях з підготовки до Євро-2012 терміном здачі аеродромного комплексу значиться березень 2012 року. Але якщо реконструкція комплексу буде завершена раніше, "то нічого не завадить нам здати злітно-посадочну смугу в останній декаді жовтня цього року".