ДНВП "Об'єднання "Комунар" (Харків) отримає землю під будівництво будинку для молодих працівників підприємства. Про це 7 листопада під час прийому громадян на "Комунарі" повідомив харківський міський голова Геннадій Кернес, поінформував сайт Харківської міськради. Зараз більше 700 співробітників підприємства мають потребу у житлі, тому на "Комунарі" розраховують частково вирішити житлові проблеми, побудувавши новий будинок.

"Керівництво заводу запевнило, що має можливість побудувати будинок, якщо буде земельна ділянка. Тому ми посприяємо цьому. А ви поки, щоб не втрачати час, зареєструйте житлово-будівельний кооператив", - звернувся міський голова до працівників і керівництва заводу.

У ході прийому до Г.Кернеса звернулися працівники заводу з проханням змінити статус гуртожитку по вул. Старошишківській, 4 на житловий будинок. У гуртожитку заводу мешкає більше 70 сімей, які зможуть приватизувати житло. Як зазначив Г.Кернес, до 10 грудня "Комунар" повинен передати до Харківської міськради пакет документів на зміну статусу гуртожитку, і виконком прийме відповідне рішення. Після цього керівництво заводу "Комунар" може прийняти рішення про передачу гуртожитку у комунальну власність міста.

Довідка "SQ". "Комунар" виготовляє комплекси систем управління для ракетної техніки та двигунів виробництва ВАТ "Мотор-Сiч" (Запоріжжя), антильодові системи та системи кондиціонування повітря для літаків серії "Ан", побутові прилади обліку електроенергії і води, прилади та обладнання для залізниць, зварювальні апарати, телевізори (торгова марка "Майстер") і побутові газові печі.