ВАТ "Харківський електротехнічний завод "Укрелектромаш" (ХЕЛЗ, входить до індустріальної групи "УПЕК" (Харків), у жовтні 2011 р. увів в експлуатацію два газових котли "Riello 2200" (Італія). Про це повідомили "SQ" в УПЕК. ККД котлів - більше 90%. Сукупна потужність обладнання - 4 МВт. Котельня оснащена автоматичним керуванням, що дозволяє обладнанню працювати в автономному режимі за встановленою програмою. Вартість проектних, монтажних і пускових робіт з введення котельні склала 2 млн. 100 тис.грн.

Як відзначили в "УПЕК", котельня в опалювальний період буде обігрівати виробничі та офісні приміщення заводу, а також СКБ "Укрелектромаш" загальною площею понад 40 тис.кв.м. Очікується, що з введенням котельні витрати на опалення цих площ знизяться на 30%. Порівняно з центральним опаленням економія очікується близько 600-700 тис. грн. за опалювальний сезон.

Генеральний директор ХЕЛЗ Олександр Колесніков зазначив, що завод "дуже своєчасно виконав технічне переоснащення котельні, оскільки тарифи КП "Харківські теплові мережі" на тепло в новому опалювальному сезоні збільшилися на 50%".

Довідка "SQ". Харківський електротехнічний завод "Укрелектромаш" виробляє асинхронні електродвигуни та електронасоси.