Спільний семінар академії бізнесу "Ернст енд Янг" (Ernst & Young) і Міжнародної фінансової корпорації (IFC), присвячений скороченню витрат і управління грошовими потоками, відбувся 8 липня в Харкові. Семінар відбувся в рамках програми з подолання наслідків кризи, яку реалізує IFC.

Як повідомила "SQ" представник програми IFC Олена Прокопович, "програма з подолання наслідків кризи в корпоративному секторі впроваджується за підтримки Швейцарської Конфедерації з кінця 2009 р. і допомагає створити вигідні умови для виходу малих і середніх підприємств з довгострокової економічної кризи. Програма забезпечить підприємства практичним інструментарієм і стратегіями з управління ризиками та скорочення збитків, що дасть можливість побудувати міцну бізнесову модель і швидше подолати наслідки кризи". За словами О. Прокопович, метою проекту є підвищення компетентності підприємців у таких сферах, як антикризове управління, скорочення збитків і керування грошовими потоками, управління ризиками, реструктуризація і банкрутство.

За словами провідного викладача-консультанта академії бізнесу "Ернст енд Янг" Наталії Соколової, "представлений інструментарій семінару може бути використаний підприємцями за будь-яких економічних умов.Ті підприємства, які користувалися інструментарієм до кризи, змогли впоратися з усіма труднощами в нинішній економічній ситуації, скоротити витрати і збільшити прибуток".

Під час семінару обговорювалися питання, які цікавили харківських підприємців: як збільшити прибуток і фінансову діяльність, як скоротити збитки підприємства, не скорочуючи при цьому товарообіг, штат співробітників і заробітну плату, як знайти й оцінити заходи, спрямовані на вдосконалення ведення бізнесу.

У семінарі взяли участь 28 представників різних харківських компаній, у тому числі ПАБ "Райффайзен банк Аваль", ХГУ "Народна українська академія", ТОВ "Велотрейд", ТОВ "Х-Експо" та ін

Восени 2010 р. IFC планує провести в Харкові ще два практичних семінари в рамках програми, які будуть присвячені управлінню ризиками, реструктуризації та банкрутству.

Довідка "SQ": IFC - член групи Світового Банку. Україна стала акціонером та членом IFC у 1993 р. На 1 жовтня 2009 р. IFC інвестувала близько 1,2 млрд. дол. в 48 проектів в Україні, які працюють у фінансовому та аграрному секторах, будівельної індустрії, роздрібної торгівлі та сфері обслуговування. Програма з подолання наслідків економічної кризи реалізується за підтримки Швейцарії.