"ВТБ Банк" посів перше місце з приросту коштів юридичних осіб серед ТОР-10 банків України. У січні-травні 2010 р. приріст портфеля коштів юридичних осіб "ВТБ Банку" склав 77% (більше 1,5 млрд. грн.) і перевищив 3,5 млрд. грн. З початку 2010 р. "ВТБ Банк" піднявся з 17-го на 11-е місце в загальному рейтингу банків країни за обсягом коштів, розміщених юридичними особами на рахунках банку. (Http://aub.org.ua)

Довідка "SQ". ВАТ "ВТБ Банк" - універсальний банк, який входить до 10-ки найбільших фінансових установ країни за класифікацією НБУ. Банк входить до міжнародної фінансової групи ВТБ, 99,95% акцій банку належить ВАТ Банк ВТБ (Російська Федерація). На 1 червня 2010 р. статутний капітал банку - 2,93 млрд. грн., активи - 28,78 млрд. грн., кредитний портфель - 25,98 млрд. грн. За даними НБУ, "ВТБ" на 1 червня також увійшов до ТОП-5 українських банків за обсягами кредитування юридичних осіб.

"Universal Bank" визнаний другим стабільним банком України. "Universal Bank" посів друге місце серед 50 банків, які увійшли до рейтингу економічної стабільності банків України, проведеного тижневиком "Контракти" у рамках спецпроекту "Гвардія банків". Мета рейтингу полягала у наданні об'єктивної, незалежної та масштабної оцінки економічної стійкості банків, що працюють на ринку України. Рейтинг "Гвардія стабільності банків" був складений на основі інтегрованого методу і системного аналізу діяльності банків, що працюють на ринку України не менше чотирьох років, за період 2006-2009 рр. (Http://aub.org.ua)

Довідка "SQ". ПАТ "Universal Bank" ("Універсал Банк", м.Київ, раніше - банк "Універсальний") заснований у 1994 р. За класифікацією НБУ, входить до другої групи банків (великі). Мережа відділень банку налічує 180 відділень по всій Україні. "Universal Bank" входить до складу групи банків "Eurobank EFG", яка є частиною міжнародної фінансової організації "EFG Grouр". 99,96% акцій ПАТ "Universal Bank" володіє "EFG Private Bank" (Люксембург). На 1 квітня 2010 р. активи банку - 8,664 млрд. грн., кредити і заборгованість клієнтів - 6,77 млрд.грн., власний капітал - 829,4 млн.грн. За підсумками I кварталу 2010 р. чистий прибуток "Universal Bank" склав 101 тис.грн.

"Fitch" підвищив рейтинги банку "Форум". Міжнародне рейтингове агентство "Fitch Ratings" підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті банку "Форум" з рівня "B-" до "B" з прогнозом "стабільний". Крім того, був підвищений довгостроковий РДЕ в національній валюті з рівня "B" до "B +", прогноз "стабільний". Рейтинг підтримки був підвищений з "5" до "4". Також агентство підтвердило короткостроковий РДЕ банку в іноземній валюті на рівні "В", індивідуальний рейтинг підтримки - на рівні "Е", національний довгостроковий рейтинг - на рівні "AAA (ukr)" зі "стабільним" прогнозом. (Http://aub. org.ua)

Довідка "SQ". ПАТ "Банк" Форум "(Київ) створене в 1994 р., входить до групи найбільших банків України за класифікацією НБУ. Основним акціонером банку з пакетом в 89,3% акцій є" Commerzbank AG ". На 1 квітня 2010 р.статутний капітал банку склав 2 млрд. 260 млн. грн., обсяг чистих активів - 17 млрд. 135 млн. грн., валюта балансу - 23 млрд. 399 млн. грн.