Ліцензійна комісія Державного агентства України з управління державними корпоративними правами та майном анулювала ліцензію ТОВ "Світязь" (Красноград, вул. Українська, 27) на заготівлю та переробку металобрухту. Стосовно ТОВ "Адванта" (Харків, вул. Матросова, 9) направлені матеріали з проведення додаткової перевірки у зв'язку з неможливістю ліцензіата забезпечити виконання ліцензійних умов. Про це повідомив офіційний сайт Харківської облдержадміністрації (ХОДА) з посиланням на заступника голови ХОДА Юрія Сапронова.

За його інформацією, робоча група, створена розпорядженням голови ХОДА Михайла Добкіна, провела обстеження виробничого майданчика ТОВ "Світязь" і виявила численні порушення. Був складений акт про неможливість підприємства забезпечити виконання ліцензійних умов.

Також була проведена перевірка виробничого майданчика ТОВ "Адванта". На майданчику було відсутнє обладнання з переробки металобрухту, комісії не було надано документи на автомобільний кран і ваги, відсутнє також обладнання з перевірки радіаційного контролю.