Тимчасовий пасажирський термінал збудують у КП "Міжнародний аеропорт "Харків" до Євро-2012. Про це 7 червня повідомив журналістам керівник дирекції з будівництва аеропорту Олександр Сівальнєв. За його словами, зараз розробляється проект тимчасового терміналу. "Це буде симпатичні швидкомонтовані будівлі, будівлі. Після завершення чемпіонату, будівля буде використовуватися для стоянки невеликих літаків. Устаткування для використання будівлі під час Євро-2012 в якості терміналу буде взято в оренду ", - повідомив О. Сівальнєв.

За його словами, аеропорт готується до того, щоб в період чемпіонату можна було прийняти близько 25 тис. пасажирів за шість годин. Будуть працювати три термінали: основний (який зараз будується), тимчасовий і термінал у старій будівлі аеровокзалу, яке буде реконструйовано. У споруджуваному терміналі виконано близько 80% оздоблювальних робіт. Восени 2010 р. планується відкрити термінал, а потім продовжити монтаж устаткування.

Як зазначив О. Сівальнєв, триває експертиза проекту злітно-посадкової смуги аеродрому. Поки що проект проходить експертизу, розпочато зняття грунту з місця майбутньої смуги. Стара смуга під час Євро-2012 буде використовуватися для розміщення на ній 100-120 літаків. Після Євро-2012 смугу планується використовувати для бізнес-авіації. Її довжина буде близько 1,3 км. "На цей рік заплановано виконати близько 75% робіт з будівництва смуги. Ми будемо намагатися зробити бетонну частину смуги цього року, а наступного - встановити обладнання. Після того як смугу облітають літаки (це займає два-три місяці), вона буде введена в експлуатацію в жовтні-листопаді 2011 р.

Довідка "SQ". Передбачається, що новий термінал харківського аеропорту відкриється до Дня міста (23 серпня). Група "DCH" в особі компанії "New Systems AM" є оператором реконструкції міжнародного аеропорту "Харків" та одноосібним інвестором реконструкції аеровокзального комплексу, яка передбачає зведення нового терміналу, модернізацію старого терміналу, реконструкцію привокзальної площі, будівництво тимчасового терміналу на період проведення матчів Євро- 2012, модернізацію інфраструктури, закупівлю спецтехніки та транспорту.

Реконструкція аеродромного комплексу, що включає реконструкцію перонів, злітно-посадкової смуги, встановлення світлосигнальної системи, будівництво аварійно-рятувальної станції, будівництво аеродіспетчерской вишки, здійснюється за рахунок держбюджету.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. відбудеться в Польщі та Україні. 11 грудня 2009 р. Донецьк, Київ, Львів і Харків були остаточно затверджені як міста з української сторони, які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату Європи з футболу 2012 р. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру відбудеться в Києві.