ВАТ "Південспецбуд" (Харків) у 2010 р. отримало 2,16 млн.грн. нерозподіленого прибутку (2009 р. - 2,1 млн.грн.). Про це повідомляється в бюлетені "Цінні папери України".

Основні засоби підприємства складають 13,6 млн.грн. (17,1 млн.грн.), запаси - 8,6 млн.грн. (8,6 млн.грн.), дебіторська заборгованість - 47 млн.грн. (39 млн.грн.), грошові кошти та їх еквіваленти - 9,2 млн.грн. (9,2 млн.грн.), статутний капітал- 362 тис.грн. (362 тис.грн.), довгострокові зобов'язання - 4,7 млн.грн. (6,2 млн.грн.). Кількість працівників - 308 (423 особи).

Ці показники планується розглянути на загальних зборах акціонерів, запланованих на 12 травня (початок об 11.00, вул.Динамівська, 5). На порядку денному також розгляд річних звітів спостережної ради і ревкомісії, а також розгляд питання про перейменування товариства в публічне акціонерне товариство.

Довідка "SQ". Будівельно-монтажний трест "Південспецбуд" був корпоратизований 1994 р. і став відкритим акціонерним товариством. У своєму складі має асфальтобетонний завод, завод з випуску залізобетонних конструкцій, майстерні з ремонту засобів механізації, а також спеціалізовану ділянка пальових робіт.

У минулі роки "Південспецбуд" брав участь у створенні Печенізького водосховища (ємність 400 млн.куб.м), побудував мостовий перехід у сел. Старий Салтів з двома насосними станціями і водовід діаметром 1200 мм до Харкова, завод з випуску бензину в сел.Андріївка Харківській обл., житлові містечка за рахунок коштів Німеччини в Хмельницькій і Житомирській областях, систему об'єктів магістрального водоводу з каналу Дніпро-Донбас до Харкова, а також до Лозової, Мерефи, Первомайського.