Харківська тютюнова фабрика "Філіп Морріс Україна" (с.Комуніст, Харківський р-н) змінила найменування з закритого на приватне акціонерне товариство "Філіп Морріс Україна". Рішеннями акціонерних зборів на підприємстві відбулися кадрові зміни у складі посадових осіб. Зокрема, начальник юридичного відділу підприємства Андрій Лисенко призначений на три роки головою спостережної ради цього АТ. Членами наглядової ради також на три роки обрано директора з продажу підприємства Ганна Зубицька, контролер "Філіп Морріс Інтернешенел СА" Андреас Шиллер. Відповідне рішення прийнято на загальних зборах акціонерів 11 березня. Про це повідомило ПрАТ у бюлетені "Цінні папери України" з посиланням на гендиректора підприємства Олену Хоменко.

Цим же рішенням у зв'язку з внесенням змін до статуту товариства, що припускають наявність ревізора замість ревізійної комісії, ревізором призначена Наталя Сергєєва (менеджер з фінансового контролю підприємства). Рішенням спостережної ради від 15 березня у зв'язку зі збільшенням кількості членів дирекції ПрАТ "Філіп Морріс Україна" членом дирекції призначена виконавчий директор з персоналу Андреа Христина Кіріяк (раніше обіймала посаду директора з персоналу - бізнес-партнера для Румунії і Болгарії "Філіп Морріс Трейдінг СРЛ" ( Румунія).

Довідка "SQ". Компанія "Філіп Морріс Україна" займає третю частину ринку тютюнових виробів України. Виробничі потужності знаходяться в Харківській області, центральний офіс - у Києві. Керівна компанія - "Philip Morris International".

У 2009 р. фабрика сплатила 4 млрд. 781 млн.грн. податків.