Единое предприятие тепловых сетей создадут в Харьковской областиЄдине обласне підприємство теплових мереж може бути створене в Харківській області. Як заявив 8 лютого "SQ" заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, цей проект поки перебуває на стадії обговорення, оскільки є низка перешкод для його втілення в життя. "Щоб створити єдине підприємство з теплопостачання для всієї області, потрібно на декількох існуючих теплопостачальних підприємствах вирішити питання з формою власності", - зазначив віце-губернатор. За словами В.Дулуба, на сьогодні в Харківській області існують 19 основних підприємств - постачальників тепла, кожне з яких має свій тариф.

"Зараз усі 19 постачальників повинні окремо укладати договори, одержувати ліміти на газ, працювати з постачальниками. Причому ці 19 підприємств розділені ще на дві групи: 11 з них укладають договори та працюють з філією НАК "Нафтогаз України", інші їдуть безпосередньо до Києва", - зазначив В.Дулуб.

За словами заступника голови ХОДА, якщо буде створено єдине обласне підприємство теплових мереж, тариф для всієї області також буде єдиним, окрім того, будуть створені спільні диспетчерська служба і ремонтна база. "Це підприємство буде представляти інтереси всіх постачальників тепла на всіх рівнях: у Міністерстві регіонального розвитку та Міністерстві з питань ЖКГ, у "Нафтогазі" знатимуть одне підприємство і будуть з ним вести переговори", - підкреслив віце-губернатор.

В.Дулуб також зазначив, що питання про створення обласного підприємства теплових мереж може бути вирішене до кінця цього опалювального сезону.