II бізнес-форум "IT-StartupDay" відбувся 3 липня у Харкові. Як повідомили "SQ" організатори форуму, в ньому взяли участь автори проектів, інвестори, експерти ринку IT з різних міст України. За словами організаторів, "StartupDay" спрямований на підтримку і розвиток бізнесу підприємців-початківців, він дає їм можливість презентувати свої проекти, отримати рекомендації та оцінку експертів, а також знайти партнерів і інвесторів, які допомогли б реалізувати бізнес-ідеї.

Директор компанії "stepSTARTUP" Павло Борисенко підкреслив, що "більшість startupов потребують доопрацювання, якісних рецензій, корисних порад, і форум дає можливість людям, які починають бізнес, отримати і поради, і фінансову підтримку. Оскільки потенціал Харкова у сфері IT досить високий, другий StartupDay ми вирішили повністю присвятити темі IT ". За його словами, за три місяці підготовки бізнес-форуму до організаторів надійшло близько 50 проектів, з яких 15 були присвячені IT-тематиці.

Представники інвестиційного ринку Харкова відзначили, що бізнес-форум є ефективним інструментом, здатним активізувати інвестиційний клімат у регіоні. "StartupDay" - це нова подія, якій менше року, але навіть за такий короткий час їй вдалося виявити великий потенціал наших харківських інвесторів. У Харкові чимало талановитих програмістів, web-дизайнерів, системних аналітиків, але через те, що у нас не був відпрацьований механізм реалізації IT-ідей, харківський IT-потенціал залишався непоміченим", - заявив голова ради директорів інвестиційної групи "Авантаж Капітал" Юрій Костоглодов.

Всі представлені на "IT-StartupDay" проекти викликали дискусії серед учасників форуму. Вони особливо відзначили проект "Мережі інформаційних комунікацій" Геннадія Катрича, який запропонував об'єднати всі відомі види зв'язку єдиною адресною системою. Також у рамках бізнес-форуму було засновано спеціальний приз для автора найбільш цікавої доповіді. Переможцем став Денис Довгополий, директор компанії "BayView Innovations" (Київ).

Організатори заходу відзначили зростання цікавості до "StartupDay" і почали підготовку до наступного бізнес-форуму, який відбудеться в Харкові наприкінці осені 2010 р.

Довідка "SQ". "Startup" (англ.) - невелика молода компанія або проект на ранній стадії реалізації, які не мають достатньої кількості коштів для серйозного розвитку бізнесу. Більшість startup-проектів представляють інноваційні технології або ринок IT.