Рішенням спостережної ради від 25 січня з посади генерального директора ПрАТ "Харківметробуд" відкликаний Олександр Бритвін (обіймав посаду з вересня 2010 р.). На цю посаду терміном на три роки призначений Юрій Войтюк (акціями АТ не володіє, раніше був гендиректором, заступником керівника ВАТ "Харківметробуд"). Про це АТ повідомило в бюлетені "Цінні папери України".

Як повідомило АТ, наказом власника товариства (№ 25/01-11 від 25 січня) були внесені зміни до складу органів управління: з посади голови наглядової ради відкликаний і виведений зі складу наглядової ради Сергій Кадацький (володіє 100% статутного капіталу, раніше був директором, членом наглядової ради). На посаду голови наглядової ради терміном на три роки призначено Анатолія Бондаренка (доцент кафедри економіки, президент ТОВ "Харківський інститут бізнесу та менеджменту"). Членами наглядової ради призначені Микола Шевякін (виконавчий директор ВАТ "Південспецбуд") та Денис Мірошниченко. На посаду голови ревізійної комісії призначено Олександра Аксентьєв, з цієї посади звільнена Ганна Гранецька.

Довідка "SQ". "Харківметробуд" займається будівництвом і реконструкцією тунельних споруд, метрополітену та інших об'єктів. Був генеральним підрядником будівництва станцій Олексіївської лінії харківського метрополітену. У березні 2009 р. генеральний контракт на будівництво метрополітену був розірваний. У квітні 2009 р. Господарський суд Харківської області, за заявою Управління Пенсійного фонду України в Київському районі Харкова, порушив справу про банкрутство "Харківметробуду". З листопада 2009 р. була введена процедура санації.

У 2008 р. 50% акцій "Харківметробуду" належали державі і управлялися Фондом держмайна України, 15,04% - компанії "Tudorabbey Aviation" (Великобританія), 10,55% - компанії "Arca Investments" (Словаччина) і 11,73% - компанії "Arca Сapital Bohemia" (Чехія). У березні 2010 р. Фонд держмайна продав держпакет акцій "Харківметробуду" ВАТ "Південспецбуд" (Харків).

У квітні 2009 р. С.Кадацький був уведений в наглядову раду "Харківместробуду", обіймаючи аналогічну посаду в "Південспецбуді".