Новую взлетно-посадочную полосу начали строить в харьковском аэропорту
Нову злітно-посадкову смугу почали будувати в харківському аеропорту. Як повідомив журналістам заступник директора аеропорту із стратегічного розвитку Віталій Недашковський, напередодні "Держбудекспертиза" дала позитивний відгук на проект будівництва нової смуги. На будівництво нової смуги, а також нового сигнального комплексу, рятувальної станції, авіаційно-диспетчерської вишки і реконструкцію перонів держава повинна виділити 1 млрд. 86 млн.грн. За словами В. Недашковського, цього року з держбюджету мають виділити 520 млн.грн. До Харкова вже перераховано 120 млн.

В. Недашковський також зазначив, що користуватися старої злітно-посадочної смуги Харківського аеропорту буде до закінчення будівництва нової, далі вона буде використовуватися для стоянки літаків. Завершити будівництво всього аеродромного комплексу за планом повинні в грудні 2011 р. "Ми плануємо завершити роботи трохи раніше", - підкреслив В. Недашковський.

Довідка "SQ". Будівництво та реконструкцію міжнародного аеропорту "Харків" планується завершити до 2011р. Аеропорт буде мати максимальну пропускну здатність 25,5 тис. пасажирів за 10 годин. Таку пропускну здатність забезпечать новий термінал з пропускною здатністю 13 тис. пас., існуючий термінал - 2,5 тис. пас. і тимчасовий термінал - 10 тис. пас.