Дирекція ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" почала розробляти план реструктуризації підприємства. Про це 6 липня повідомив "SQ" начальник Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку Харківської облдержадміністрації Юрій Гуренко.

За його словами, тепер вже офіційно на початку тижня до роботи на підприємстві приступив новий виконавчий директор заводу Андрій Тимчук (раніше він був представлений колективу як кандидат на посаду директора). А. Тимчук керує розробкою плану реструктуризації, без якої заводу буде складно відновити ефективну роботу.

За словами Ю. Гуренка, після зустрічі голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з колективом заводу на підприємство надійшли фінансові кошти: 2 млн.грн. перерахувало ВАТ "Укртелеком" за телекомунікаційну техніку, 1,4 млн.грн. - КП "КБ з машинобудування ім.Морозова" і близько 640 тис.грн. - ВАТ "Турбоатом".

Довідка "SQ". ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки і енергооб'єктів. Заборгованість із зарплати на заводі становить близько 20 млн.грн., персонал - близько 2 тис. осіб. Обсяг виробництва за перший квартал 2010 р. склав 4,2 млн.грн. У 2008 р. обсяг виробництва заводу становив 110 млн.грн., у 2009 р. - 20 млн.грн. Рішенням сесії Харківської міськради від 23 червня завод отримав пільгу з плати за землю приблизно в 1 млн.грн. на рік.

Господарський суд Харківської області у серпні 2009 р. порушив справу (№ 50/120-09) про банкрутство ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка". 21 червня 2010 р. працівники заводу оголосили страйк і перекрили рух на вул.Жовтневої революції, на якій розташований завод. Після цього був звільнений виконавчий директор заводу Віктор Гущин.