"Приватбанк" збільшить статутний капітал на 1,3 млрд. грн. до 10,160 млрд. грн. Відповідне рішення було прийняте на загальних зборах акціонерів банку 1 червня. Збільшення статутного капіталу відбудеться за рахунок реінвестиції дивідендів шляхом збільшення номінальної вартості акцій на 26,81 гривні до 209,53. (Http://news.finance.ua)

Довідка "SQ". 26 квітня акціонери "ПриватБанку" прийняли рішення направити 1,3 млрд. грн., або 94,88% прибутку за 2010 р., на капіталізацію банку. Тоді банк не уточнював, як саме вона буде проведена. Інша частина прибутку буде спрямована на формування резервного фонду та загальних резервів банку. ПАТ "КБ "ПриватБанк" засноване 1992 р. Входить до групи найбільших банків України. Основні акціонери - Ігор Коломойський (49,1535%) і Геннадій Боголюбов (48,9971%).

Українська влада повинна дбати про стабільність національної валюти по відношенню до найважливіших товарів, а не до провідних світових валют. Таку думку в ефірі "Радіо" Свобода "висловив президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко. "Вартість долара у золоті падає, євро падає, а ціни на товари в світі ростуть. Це говорить про початок серйозної світової інфляції. У цих умовах було б логічно, якби Україна стала більше уваги приділяти власній валюті, щоб вона була монопольна на нашому ринку, щоб у нас не було валютних кредитів, щоб ми дбали про зміцнення курсу гривні не до євро, не до долара, а до сала, до хліба", - сказав в ефірі "Радіо "Свобода" президент АУБ О.Сугоняко. (Http://www.radiosvoboda.org)

"Актабанк" відкрив нове відділення в Дніпропетровську (вул. Шевченка, 53). Відділення надає повний спектр банківських продуктів і послуг. (Http://www.ukrbanks.info)

"Platinum Bank" у червні відкрив нову послугу - "Platinum Light". "Platinum Light" - це пункти продажу, розміщені на території торговельних центрів, з наявністю банкомату. Тепер клієнти зможуть оформити кредити готівкою до 10 тис. грн. і отримати споживчий кредит на будь-який з товарів, що продається в торговельних центрах. Перший пункт "Light" знаходиться за адресою м. Київ, пр. Ватутіна 2 Т, ТРЦ "Sky Mall". (Http://www.ukrbanks.info)