Инфляция в Украине в апреле составила 1,3%Індекс споживчих цін в Україні в квітні склав 101,3%, з початку року - 104,7%. Про це повідомив сайт Державної служби статистики.

У квітні ціни на продукти харчування і безалкогольні напої зросли на 1,5%. На 4-6,8% здорожчали овочі, фрукти та цукор. На 1,8-3,5% підвищилися ціни на продукти переробки зернових, яйця, макаронні вироби, хліб і маргарин. Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,6%.

На 0,1-2,4% здешевшали молоко, тваринні жири, масло, сири і кисломолочна продукція.

Зростання тарифів на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива склало 1,7% що зумовлено підвищенням тарифів на електроенергію на 15,1%. У той же час відбулося сезонне зниження плати за гарячу воду, опалення на 0,5%.

Підвищення цін у сфері охорони здоров'я на 0,7% головним чином відбулося за рахунок здорожчання фармацевтичної продукції на 0,9%.

Ціни на транспорт у цілому підвищилися на 3,3%, що насамперед викликано здорожчанням палива та мастил на 4,9%. Окрім того, на 3,2% зросла вартість перевезень пасажирським автодорожнім транспортом.

Довідка "SQ". Інфляція в березні склала 1,4%.