Компанія "Житлобуд-2" (Харків) отримала підряд на будівництво одного з чотирьох пішохідних виходів з основного тунелю станції метро "Перемога" Олексіївської лінії харківського метрополітену. Про це повідомив сайт компанії з посиланням на керівника "Житлобуду-2" Олександра Конюхова. Цього тижня БМУ-21 (входить до структури "Житлобуду-2") приступило до роботи.

За даними сайту "Житлобуду-2", компанія у 2009 р. за 1,5 місяця побудувала пішохідний вихід з основного тунелю ст.метро "Олексіївська", виконавши робіт на 2,5 млн.грн. Ємність котловану склала близько 3,5 тис. куб. м, було встановлено 300 куб. м збірних залізобетонних конструкцій виходу.

Як повідомили 5 жовтня "SQ" в організації "Тунельбуд", генпідрядника будівництва метро в Харкові, решту пішохідних виходів зі ст.метро "Перемога" поки що будувати не почали. А терміни завершення будівництва виходу, за який відповідає "Житлобуд-2", будуть залежати від інтенсивності фінансування робіт.

Довідка "SQ". Станція метро "Перемога" стане кінцевою станцією Олексіївської лінії метрополітену, буде розташована в північній частині Харкова, на перетині пр. Перемоги і пр.Людвіга Свободи. Нова станція дозволить обслуговувати житлові масиви Олексіївки і прилеглі населені пункти Дергачівського району з населенням більше 300 тис. осіб. Відстань між станціями "Олексіївська" і "Перемога" - 1,14 км. Планований середньодобовий обсяг пасажирських перевезень по станції "Перемога" - близько 40 тис.осіб. Будівництво станції "Перемога" у Харкові планується завершити до кінця 2012 р.