ПАТ "Харківський підшипниковий завод" (ХАРП) уклало контракт з компанією "Hidroma" (Чехія) на модернізацію гідропресів П2038Ф автоматичної лінії гарячого штампування. Про це 5 жовтня повідомили "SQ" у прес-службі компанії "УПЕК", до структури якої входить ХАРП. Вартість робіт за контрактом становить 600 тис.грн. Чехи оснастять лінію гарячого штампування сучасним обладнанням для розкочування й індукційного нагріву. Після модернізації значно знизиться споживання електроенергії, витрата металу і допоміжних матеріалів.

Як повідомив генеральний директор ХАРП Юрій Шуть, планується модернізувати всі сім ковальських ліній заводу. До модернізації інших ліній приступлять після вивчення результатів модернізації чехами першої лінії.

Довідка "SQ". Чистий прибуток ХАРП у 2010 р. склав 648,1 млн.грн., що на 34,2% більше, ніж у 2009 р. За підсумками 2010 р. завод отримав прибуток у 13,9 млн.грн. (у 2009 р -. 35,5 млн.грн.).

Індустріальна група "УПЕК" спеціалізується з виробництва комплектуючих, вузлів і устаткування для залізничної, автомобільної, сільськогосподарської, машинобудівної і металургійної галузей. До її складу входять АТ "Оскольський підшипниковий завод ХАРП" (Росія), ПАТ "Лозівський ковальсько-механічний завод", ТОВ "Українська ливарна компанія" та інші підприємства. Консолідований обсяг продажів підприємств групи "УПЕК" у 2010 р. склав 1,58 млрд.грн. (у 2009 р -. 808,3 млн.грн.).