Завод по производству теплозвукоизоляционных изделий "Термолайф" открылся в Харькове

Завод з виробництва теплозвукоізоляційних виробів ЗАТ "Термолайф" відкрився 5 серпня в Харкові. Підприємство виробляє кам'яну вату - мінераловатні плити різних розмірів, які використовуються як середній теплозвукоізоляційний шар у стінах будівель і споруд різного призначення. Церемонію відкриття заводу відвідав міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба. "Матеріал, що виробляється на заводі "Термолайф", - це майбутнє людей, що живуть у панельних будинках. Саме цей матеріал дозволить зберегти тепло їхнього житла, а значить, зекономити газ і електроенергію. Я хочу низько вклонитися тим, хто налагодив це виробництво, хто з нуля будував його, хто сьогодні випускає унікальну продукцію. До Дня будівельника (відзначається 8 серпня - "SQ") це найкращий подарунок, це ще один забитий цвях у кризову ситуацію України", - зазначив В.Яцуба.

Директор заводу Геннадій Сичов повідомив журналістам, що потужність виробництва складає 30 тис. т кам'яної вати на рік. До кінця 2010 р. "Термолайф" планує зайняти 25% вітчизняного ринку, поставляючи продукцію в різні регіони України. У процесі пусконалагоджувальних робіт уже було вироблено певну кількість кам'яної вати. За словами Г.Сичова, її вартість на 10-15% нижче, ніж іноземного аналога. Кам'яна вата виробляється з базальту, коксу і доломіту. На заводі працевлаштовано 240 осіб. Він розташований за адресою: Карачівське шосе, 44.

На церемонії відкриття заводу також були присутні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, директор Департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міськради Володимир Чумаков, голова ради директорів Української будівельної асоціації Лев Парцхаладзе, керівництво "Промінвестбанку", що інвестував будівництво.