Національний банк України (НБУ) зобов'язав банки звітувати про виконання зобов'язань за зовнішніми кредитами резидентів. НБУ зобов'язав комерційні банки до 9 липня надати інформацію за станом на 1 липня про виконання резидентами зобов'язань за кредитами в іноземній валюті, залученими від нерезидентів. Про це йдеться в листі НБУ комбанкам N09-202/14894 від 2 липня (http://elvisti.com)

Банк "Фінанси та Кредит" залучив у іноземного інвестора 11 млн.дол. 30 червня банк "Фінанси та Кредит" завершив процес реєстрації в НБУ коштів в обсязі 11 млн. дол., pалучених від "Bloomshine limited" (Великобританія) на умовах субординованого боргу. Кошти залучені в рамках реалізації програми зі збільшення рівня капіталізації банку. Термін залучення коштів - 7 років. Попереднє збільшення регулятивного капіталу банку в обсязі 5 млн.дол. відбулося на початку червня 2010 р. за рахунок залучення коштів на умовах субординованого боргу. Всього з початку року банком на умовах субординованого боргу залучено 63,5 млн.дол. (Http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". Банк "Фінанси та Кредит" зареєстровано 30 жовтня 1991 р. як КБ "Український комерційний банк ділової співпраці", з 13 жовтня 1995 р. перереєстровано як КБ "Фінанси та Кредит". Засновники банку "Фінанси та Кредит": НАК "Нафтогаз України", ЗАТ "F & C Realty", ТОВ "Асканія", Центральне правління УТОГ. Банк "Фінанси та Кредит" закінчив 2009 р. з чистим прибутком 0,224 млн. гривень. На 1 квітня 2010 р. чисті активи банку склали 18 млрд.316 млн. грн., статутний капітал - 2 млрд. грн., регулятивний капітал - 2 млрд. 270 млн. грн., кредитний портфель - 15 млрд. 880 млн . грн. З 14 квітня 2009 р. у банку діє куратор НБУ.

Відкрилося нове відділення банку "Кредит Дніпро" у Львові. Банк "Кредит Дніпро" відкрив п'яте "Замарстинівське" відділення у Львові по вул. Липинського, 54 (у приміщенні БТІ). Як зазначила прес-служба фінустанови, банк активно розвиває свою мережу. Зокрема, в червні банк відкрив два відділення в Києві, у липні для киян і гостей столиці будуть відкриті ще два відділення. (Http://www.uabanker.net)

Спостережна рада АБ "Енергобанк" затвердила склад правління банку. На засіданні Наглядової ради банку, яке відбулося 23 червня, були затверджені нові члени правління банку: Алла Вольська (заступник голови правління, фінансовий директор, 12-річний досвід роботи у фінансовій сфері), Андрій Мойсеєнко (заступник голови правління, директор з роздрібного бізнесу, 8 років на керівних посадах у банківській сфері) та Сергій Сакун (заступник голови правління, операційний директор, 19 років опитa роботи в банківській сфері). (Http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". АБ "Енергобанк" заснований 31 жовтня 1991 р. Статутний капітал банку складає 220 млн. грн. Основним акціонером банку (97,09%) є ЗАТ "Національна резервна корпорація" (Росія). Банк має філіальну мережу по всій території України (50 філій та відділень у 18 областях), а також власну мережу банкоматів.