Контакт-центр "Ощадбанку" обробив більш ніж 114 тис. дзвінків вкладників "Родовід банку", майже 25 тис. вкладників дізналися про місце отримання виплат через сайт "Ощадбанку". Про це повідомив Національний банк України (НБУ) з посиланням на директора Департаменту зовнішньоекономічних відносин НБУ Сергія Круглика. "Хотів би проінформувати, що виплати вкладів "Родовід банку" продовжуються в позитивній динаміці: на сьогодні виплачено майже 500 млн. грн., а більше 100 млн. грн. Вкладники вирішили залишити в Ощадбанку", - зазначив він. За його словами, для реалізації процедури виплат "Ощадбанк" увів реєстрацію вкладників за телефоном і в режимі електронного зв'язку. Однак через обмеженість пропускної здатності телефонної лінії та великої кількості вкладників багатьом не вдається додзвонитися на номер контакт-центру. Для усунення цієї проблеми "Ощадбанк" у кілька разів збільшив кількість операторів контакт-центру, але поки цього також недостатньо. "Однак з кожною годиною роботи контакт-центру кількість зареєстрованих вкладників неухильно зростає, що дозволить додзвонитися тим, хто поки не зміг цього зробити", - заявив С.Круглик. (Http://www.bank.gov.ua)

Довідка "SQ". Кабінет міністрів вибрав державний "Ощадбанк" для переведення в нього внесків проблемного "Родовід банку". Для цього Кабміном прийняте рішення про докапіталізацію "Родовід банку" на 3,95 млрд. грн. і "Ощадбанку" на 604 млн. грн. Кошти використовуються для проведення виплат вкладникам "Родовід банку". Реєстрація вкладників "Родовід банку" в "Ощадбанку" почалася 20 квітня, перші виплати - 22 квітня. Для реєстрації вкладників і отримання ними необхідної інформації був створений контакт-центр.

Син президента України Олександр Янукович офіційно став власником 100% акцій Всеукраїнського банку розвитку (ВБР). Про це свідчать дані Національного банку України, який оприлюднив інформацію про власників істотної участі в українських банках. Дані опубліковані на 1 квітня. (Http://elvisti.com)

Довідка "SQ". Національний банк України зареєстрував Всеукраїнський банк розвитку (ВБР) у квітні 2009 р. За даними НБУ, на початок 2011 р. ВБР займав 127-е місце серед українських банків (0,47 млрд. грн.). У січні Всеукраїнський банк розвитку збільшив статутний капітал на 91%, або на 100 млн. грн. - до 210 млн. грн. Друга докапіталізація була проведена в квітні. Статутний капітал Всеукраїнського банку розвитку був збільшений ще на 100 млн. грн. - до 310 млн. грн. Раніше О.Янукович володів Всеукраїнським банком розвитку опосередковано. За даними НБУ, на початок 2011 р. власником 100% акцій ВБР було ТОВ "Донснабтара".

"Кредитпромбанк" відновив діяльність свого Пушкінського відділення Харківської філії за новою адресою: м. Харків, просп. Московський, 257. Відділення надає повний комплекс послуг корпоративним клієнтам, представникам малого та середнього бізнесу та фізичним особам. Керівник відділення - Юлія Біда (закінчила Харківський державний економічний університет за спеціальністю "адміністративний менеджмент", кваліфікація - магістр адміністративного менеджменту, має 7-річний досвід роботи в банківській сфері, працює в "Кредитпромбанку" з червня 2007 р.). Зараз у Харківському регіоні налічується одинадцять установ "Кредитпромбанку". (Http://aub.org.ua)

Довідка "SQ". ПАТ "Кредитпромбанк" - універсальний комерційний банк, представлений на фінансовому ринку України з 1997 р. Згідно розподілу НБУ, входить до групи найбільших банків країни.
Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, представників малого і середнього бізнесу, а його клієнтська база нараховує близько 400 тисяч фізичних та понад 18 тисяч юридичних осіб. На 1 квітня 2011 р. регіональна мережа філій і відділень "Кредитпромбанку" об'єднує 185 підрозділів.