У Харківській області потрібно побудувати сучасний цегельний завод. Про це 5 березня під час другого засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів при Харківській облдержадміністрації (ХОДА) повідомив голова ради асоціації "Регіональне будівництво" (Харків) Олександр Харченко. За його словами, будинки з цегли на 20% дешевші будівель, побудованих за іншими сучасними технологіями. "Але в області всього один цегельний завод, при цьому він працює на старих технологіях і енергоємному обладнанні", - зазначив О.Харченко.

За його словами, вартість нового сучасного німецького цегельного заводу складає близько 10 млн.євро. "Цей завод забезпечить введення 250 тисяч квадратних метрів житла на рік, випускаючи дуже високоякісну продукцію, з якою можна працювати", - заявив О.Харченко.

Як зазначив голова ХОДА Михайло Добкін, потрібно створити максимально сприятливі умови для інвесторів, які захочуть побудувати на території регіону новий цегельний завод. Інвесторами можуть бути місцеві будівельні компанії, а також бізнесмени, які у Харківській області ще не працюють. "Ми зі свого боку готові зробити все, щоб стартові можливості у людей, які захочуть працювати в цьому напрямі, були найбільш конкурентними", - зазначив губернатор.