ДАЗТ "Укрзалізниця" опрацьовує із залізницями України механізм видачі працівникам безвідсоткової позики для будівництва і придбання житла. Про це 4 листопада повідомили "SQ" у прес-службі "Укрзалізниці". Можливо оплата буде проводитися на паритетних засадах - працівник сплачує 30%, а на інші 70% залізниця надає безвідсоткову позику терміном до 20 років. Ці заходи потрібні для того, щоб закріпити кадри на залізницях.

Як повідомили у прес-службі, насамперед кредити будуть видавати відповідальним сумлінним працівникам, які добре зарекомендували себе повсякденною роботою. Черговість надання позик визначатиме спеціальна комісія на основі положення з урахуванням віку працівника, регіону, в якому буде придбане житло та інших обставин. До закінчення терміну дії договору (виплати працівником сієї вартості квартири) квартира буде залишатися в заставі у залізниці. На наступний рік кожна з шести залізниць України має передбачити для видачі безвідсоткових позик на житло по 35 млн.грн.

Довідка "SQ". На залізницях України на квартирному обліку перебуває 16 тис. 132 сімей, у тому числі на Південній залізниці - 2 тис. 133 осіб.