Сукупні активи перших десяти банків країни з початку року зросли на 5%, або на 23,6 млрд. грн. Про це йдеться в інформації Нацбанку про дані фінансової звітності банків на початок жовтня цього року. Найшвидше активи цього року нарощував "ПриватБанк": за 9 місяців вони збільшилися на 21,3%, або на 18,3 млрд. грн. "Укрексімбанк" зафіксував зростання в 20,6%, або 11,8 млрд. грн. "ВТБ Банк" наростив активи на 7,1% (2 млрд. грн.), "Райффайзен Банк Аваль" - на 3,5%, або 1,9 млрд. грн.

Окрім того, відбулися зміни і в списку топ-10 банків країни. Так, серед лідерів банківського ринку з початку року позиції зміцнили "Укрексімбанк", який з третього місця піднявся на друге, "ВТБ Банк" з 9-го вийшов на 7-е, "Альфа-Банку" вдалося піднятися на один щабель (на 9 -е місце). (http://banknews.com.ua)

Головою правління Всеукраїнського банку розвитку (ВБР) призначена Валентина Арбузова, мати першого заступника голови НБУ Сергія Арбузова. Про це повідомив Всеукраїнський банк розвитку. В.Арбузова призначена на посаду голови правління з 1 листопада 2010 р. терміном на три роки. Акціями банку не володіє. Для вступу на посаду було потрібне узгодження її кандидатури в Національному банку, що й було зроблено. В.Арбузова раніше вже очолювала правління ВБР, проте потім зайняла пост президента цієї фінустанови (http://banknews.com.ua)

"Правекс-Банк" продовжує нарощування капіталу банку, яке відбувається у два етапи. Як повідомила прес-служба банку, на першому етапі здійснюється зменшення статутного капіталу банку для покриття збитків минулих років. Сума, вивільнена так зі статутного капіталу шляхом зменшення номінальної вартості акцій, спрямовується на формування загальних резервів. Таке рішення ухвалене акціонером банку - "Intesa Sanpaolo SpA" - Як перший крок рекапіталізації, який передбачає відразу після завершення процедури зменшення статутного капіталу другий етап - подальше збільшення капіталу на 298 млн. грн. Так, капіталізація "Правекс-Банку" не зменшується, а навпаки збільшується і приводиться у відповідність до ст. 32 закону "Про банки і банківську діяльність", відповідно до якої капітал банку не може бути меншим від статутного капіталу. (Http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". АКБ "Правекс-Банк" (Київ) заснований 1992 р. Згідно даних Нацбанку України, на 1 квітня 2010 р. за розміром загальних активів "Правекс-Банк" займав 27-е місце (7,372 млрд. грн.) серед 175 діючих банків . Регіональна мережа банку нараховує 595 відділень і більше 1,6 тис. точок споживчого кредитування. Єдиним його акціонером на 1 квітня 2010 р. був банк "Intesa Sanpaolo" (Італія).