"Харківським сільгосппідприємствам, які куплять техніку місцевого виробництва, компенсують 30% її вартості", - заявила "SQ" в.о. начальника Головного управління агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Олена Кулик. За її словами, у 2011 р. на підтримку місцевих виробників сільгосптехніки в обласному бюджеті передбачено 6,5 млн.грн.

О.Кулик розповіла, що минулого року кошти на цю програму не виділялися, а виділені в попередні роки суми були значно меншими. "Головне управління агропромислового розвитку розробило порядок використання виділених цього року коштів. Зараз закінчується реєстрація розробленого документа в органах юстиції, після чого він буде опублікований у засобах масової інформації, а потім ми сформуємо комісію за призначенням виплат. Ми почнемо цю роботу протягом найближчого місяця . Ця програма - не новина для аграріїв Ми презентували її на одному з обласних семінарів, який пройшов у Лозівському районі. Хтось уже купив техніку і підготував відповідні документи", - відзначила О.Кулик.

За її словами, серед підприємств, чия техніка буде брати участь у програмі, - ЗАТ "Лозівський ковальсько-механічний завод" і ВАТ "Харківський тракторний завод", тобто ті підприємства, які офіційно виробляють сільгосптехніку.

Довідка "SQ". Лозівський ковальсько-механічний завод виробляє борони, Харківський тракторний завод - сільськогосподарські колісні та гусеничні трактори.