Компанія "Воля" почала продаж цифрових телевізійних пакетів в Харкові

Компанія "Воля" здійснила комерційний запуск послуги доступу до пакетів телевізійних програм у цифровому форматі під торговою маркою "Воля Преміум ТВ" у Харкові. Про це 3 червня повідомив журналістам президент компанії "Воля" Сергій Бойко. За його словами, за чотири попередні місяці тестового режиму послугою в цифровому форматі вже користуються близько 6 тис. харків'ян.

"Процес йде нормально. Коли ми вперше в Україні почали впроваджувати цифрове телебачення в Києві, за рік на нього підписалося лише 1,5 тис.абонентів. З 2005 до 2007 рр. підключилося близько 90 тис., зараз у Києві більше 425 тис. підключень. Усього в Україні їх вже близько 500 тис.", - відзначив С. Бойко.

За його словами, одна з переваг цифрової технології в тому, що телеглядач отримує продукти телеканалів у тій якості, в якій вони вийшли зі студії. Аналогова технологія цього не дозволяє робити - сигнал схильний до перешкод, через що втрачається якість відеосигналу і звуку.

Як відзначив С. Бойко, якщо не брати до уваги технології передачі телесигналу на ринку платного телебачення, то взагалі частина телеглядачів, які користуються послугами "Волі", становить 40% їх загальної кількості в Харкові. У числі інших значущих на ринку міста провайдерів телекомунікаційних послуг - "Укртелеком", "Голдентелеком" і провайдери супутникового телебачення.

За різними оцінками, частка компанії "Воля" на українському ринку телеуслуг становить 30-40%. Розбіжність в 10% в оцінці пояснюється тим, що приблизно таку частку ринку займають "сірі" провайдери, які надають послуги, не купуючи ліцензій на телепередачі та використовуючи інші методи "відходу в тінь".

Довідка "SQ". З вересня 2009 цифрову технологію для своєї послуги кабельного телебачення в тестовому режимі почало використовувати ТОВ "Харківські телекомунікаційні системи" (підприємство було створено шляхом злиття ЗАТ "Прітекс" і ТОВ "Альфа медіа"). З травня 2010 р. "Харківські телекомунікаційні системи" надають комплекс телекомунікаційних послуг під брендом "Воля".

У цифровому форматі надається базовий пакет "Україна і світ" (45 грн./міс.) Та "Весь світ" (77 грн./міс.), а також ще шість пакетів вартістю 15-35 грн./міс. Для прийому цифрового телебачення потрібен цифровий тюнер.

Компанія "Воля" є національним телекомунікаційним провайдером. "Воля" надає доступ до телепрограм, доступ в інтернет, послуги голосового та комп'ютерного зв'язку послуги дата-центру.

В Україні "Воля" обслуговує 1,7 млн. абонентів, у тому числі понад 395 тис. користувачів інтернету.