Національний банк Україна (НБУ) підписав з ініціативною групою вкладників АТ "Родовід банк" меморандум про спільну діяльність. Документ передбачає, що НБУ буде здійснювати постійний контроль за процесом передачі реєстру власників депозитів з "Родовід банку" в "Ощадбанк". Ініціативна група вкладників АТ "Родовід банк" зі свого боку візьме активну участь у створенні пільгового списку літніх (70 років) і серйозно хворих вкладників для забезпечення першочергового отримання ними своїх вкладів. Також ініціативна група вкладників "Родовід банку" зобов'язалася в оперативному порядку повідомляти керівництву НБУ про недоліки та прорахунки обслуговування колишніх вкладників "Родовід банку" у відділеннях "Ощадбанку". (Http://www.bank.gov.ua)

Довідка "SQ". Депозитні кошти вкладників "Родовід Банку" постановою Кабміну передаються державному "Ощадбанку".

Всеукраїнський банк розвитку збільшує статутний капітал на 47,6%, або на 100 млн. грн. - до 310 млн. грн. Про це банк повідомив у системі розкриття інформації Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Відповідне рішення було прийнято на загальних зборах акціонерів банку 30 березня 2011 р. Збільшення статутного капіталу буде зроблено шляхом додаткового випуску акцій. (Http://delo.ua)

Довідка "SQ". Нацбанк зареєстрував Всеукраїнський банк розвитку в квітні 2009 р. За даними НБУ, на початок 2011 р. банк займав 127-е місце серед українських банків (0,47 млрд. грн.). У січні 2011 р. банк уже проводив докапіталізацію. Тоді статутний капітал фінустанови також був збільшений на 100 млн. грн. - з 110 до 210 млн. грн. За даними НБУ, на 1.01.2011 р. єдиним акціонером ВБР було ТОВ "Донснабтара", якому належало 100% акцій фінустанови. Власником "Донснабтари" є старший син президента України Олександр Янукович.

"Промінвестбанк" залучив на фондовій біржі ПФТС 506 млн. 500 тис. грн. шляхом розміщення 500 тис. іменних процентних облігацій серії "С" номінальною вартістю 1000 грн. з відсотковою ставкою в розмірі 13% річних і датою погашення 24 березня 2014 - 28 березня 2014 р. Про це повідомляє прес-служба біржі. Згідно проспекту емісії, фінансові ресурси, залучені від продажу облігацій "Промінвестбанку", у повному обсязі будуть направлені на збільшення кредитно-інвестиційного портфеля банку. (Http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк ("Промінвестбанк") створений 1992 р. Входить до групи найбільших банків України. Найбільший акціонер банку - державна корпорація "Банк розвитку і зовнішньоекономічної діяльності ("Зовнішекономбанк", Росія). На 1 січня 2011 р. власний капітал банку склав 4,589 млрд.грн., активи - 34,612 млрд. грн., кредитний портфель - 25,712 млрд.грн., кошти клієнтів - 19,481 млрд. грн.