Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) дозволила чотирьом енергокомпаніям залучати кредити під проекти до Євро-2012. Відповідна постанова, розроблена влітку 2010 р., прийнята 3 лютого 2011 р. на засіданні комісії, повідомило інформагентство "РБК-Україна".

Згідно документу, залучити кредити зможуть "Київенерго", "Харківобленерго", "Донецькобленерго" і "Львівобленерго". Погашати їх можна за рахунок коштів, передбачених тарифами на постачання і передачу електроенергії. Гроші на компенсацію в тарифі будуть передбачені за три роки після надання кредитів.

Довідка "SQ". До Євро-2012 у Харкові планують створити "друге енергетичне кільце" - будуть побудовані ще дві підстанції для безперебійного електропостачання міста. Вже до кінця 2011 р. енергетики планують здати другу чергу підстанції "Дергачі", а в 2012 р. - підстанцію "Павлівська". Потужності підстанції "Павлівська" будуть використані для подачі електроенергії до об'єктів на пл.Свободи під час Євро-2012.

Із запланованих у програмі підготовки області до Євро-2012 були побудовані і введені в експлуатацію підстанції "Каштанова" і "Міська" з лініями живлення 110 кВ, а також перша черга підстанції "Дергачі".