Ситуація в "Укргазбанку", банку "Київ" і "Родовід Банку", рекапіталізованих державою, а також у банку "Надра" не викликає жодних побоювань. Про це заявив на брифінгу прем'єр-міністр України Микола Азаров. За його словами, стосовно цих банках рішення практично ухвалене. "Залишилося пройти через ті стадії, які нашим законодавством визначено, - це засідання експертно-аналітичної ради, потім рішення уряду", - повідомив прем'єр. "Стосовно "Надри" у нас взагалі ситуація не викликає ніякого занепокоєння. Банк стійко оздоровлюється, і ситуація там абсолютно нормальна, стабільна. В інших банках є певні проблеми, але вони не є катастрофічними, які вимагають якогось суперсерйозно ставлення з боку уряду, будь-яких екстрених заходів", - заявив М.Азаров. (Http://elvisti.com)

Довідка "SQ". Кабінет міністрів України 10 червня 2009 р. ухвалив рішення про рекапіталізацію трьох недержавних комерційних банків - "Укргазбанку", "Родовід Банку" і банку "Київ". У результаті вжитих рішень Мінфін став власником 99,9721% акцій "Родовід Банку", частка держави в капіталі "Укргазбанку" склала 84,21%, у капіталі банку "Київ" - 99,93%. У банку "Надра" 9 лютого 2011 р. закінчується граничний термін роботи тимчасової адміністрації, який встановлений законодавством (два роки).

Асоціація українських банків (АУБ) планує звернутися до президента України з обгрунтуванням необхідності накласти вето на закон "Про внесення змін до ст. 6 Закону України "Про третейські суди", який був прийнятий парламентом 3 лютого в 2011 р. Цим законом передбачається виключення з підвідомчості третейських судів справ у спорах щодо захисту прав споживачів. Як зазначив президент АУБ Олександр Сугоняко, згаданий законопроект порушує права споживачів і загрожує розвитку третейського судочинства в Україні. Крім того, прийняття законопроекту вимагає витрат бюджету та суттєво збільшить завантаження державних судів, оскільки значна кількість справ недержавних третейських судів (більше, ніж 30 тис. справ у 2009 р.) замість розгляду за рахунок третейського збору буде розглядатися державними судами за кошти бюджету. (http://www.ukrbanks.info)

ПАТ "Терра Банк" почав здійснювати операції з банківськими металами. Перелік операцій, які має право здійснювати ПАТ "Терра Банк", доповнений можливістю ведення кореспондентських рахунків банків (нерезидентів) у гривнях та проведенням операцій з банківськими металами на валютному ринку України. Список операцій, які надаються, збільшений згідно рішення Комісії НБУ з питань нагляду та регулювання діяльності банків. (Http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". ПАТ "Терра Банк" (Київ) працює на банківському ринку України з 1996 р. і є правонаступником усіх прав і зобов'язань ЗАТ "Інвест-Кредит Банк" (Кривий Ріг, Дніпропетровська обл.). Регіональна мережа банку поширюється на 13 областей України, представлена 26 підрозділами. На 1 жовтня регулятивний капітал банку - 325,2 млн.грн., діяльність "Терра Банк" прибуткова.