Начиняльна станція іноземного виробництва виробничою потужністю 1 т продукції на годину встановлена ​​в шоколадному цеху ПАТ "Кондитерська фабрика "Харків'янка". Про це повідомили "SQ" у прес-службі корпорації "Бісквіт Шоколад", до структури якої входить фабрика. Як повідомив директор фабрики Володимир Домбровський, продукцією станції будуть начиняти шоколадні цукерки зі зниженою калорійністю. "Це той продукт, який на Заході прийнято називати "легким", який зазвичай маркується спеціальною позначкою light", - зазначив він.

За словами В.Домбровського, готується до виходу на ринок нова серія шоколадних цукерок, об'єднана спільним брендом. Для неї буде характерним використання малокалорійних начинок зі зниженим вмістом цукру. Спочатку компанія випустить шоколадні цукерки з молочною, шоколадною та фруктово-желейною начинками, на наступному етапі - з медовими і тоффі начинками. Нова серія з'явиться на ринку вже у жовтні.

Довідка "SQ". Корпорація "Бісквіт-Шоколад" об'єднує низку підприємств, що забезпечують основні технологічні етапи виробництва кондитерських виробів. Зокрема, до неї входить ПАТ "Кондитерська фабрика "Харків'янка", ПАТ "Харківська бісквітна фабрика" та ТОВ "Торговельний дім "Престиж". Чистий прибуток корпорації у 2010 р. склав 891 млн.грн., що на 27% перевищує показник 2009 р. На підприємствах компанії зайнято понад 3 тис. осіб.