"Підприємства Харківщини, які будуть здійснювати будівництво тваринницьких комплексів, отримають компенсацію від держави", - повідомив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, передав сайт облради.

Як відзначив С. Чернов, питання відновлення галузі тваринництва залишається проблемним для Слобожанщини. "Харківська область в минулому славилася своїми потужностями, але зараз ці позиції втрачені. Багато років у тваринництві області спостерігається падіння. Великотоварні господарства та приватний сектор щороку втрачали поголів'я. Ситуацію не вдається стабілізувати і перейти до нарощування виробництва, особливо в молочному тваринництві" , - підкреслив він.

За словами С.Чернова, в області завершена робота зі складання реєстру, куди увійшли 25 господарств, які цього року будуть здійснювати реконструкцію та будівництво тваринницьких комплексів. "Реєстр буде переданий до Міністерства аграрної політики, щоб ці підприємства були внесені до держпрограми і отримали фінансову підтримку на виконання робіт з будівництва тваринницьких комплексів. Державна програма передбачає компенсацію 50% витрат господарств на ці цілі за рахунок бюджетних коштів. Думаю, що це дасть суттєвий поштовх до розвитку галузі ", - відзначив він.

С.Чернов також повідомив, що Головним управлінням агропромислового розвитку облдержадміністрації розробляється обласна комплексна програма розвитку сільського господарства на період з 2012 до 2015 рр. Зокрема, в ній буде приділено значну увагу розвитку тваринництва. Найближчим часом проект цієї програми буде представлений на розгляд сесії облради. "У цьому році для селянських господарств планується відкрити 8 пунктів штучного осіменіння, додатково 14 молокоприймальних пунктів, збільшиться мережа ветеринарних аптек. Щоб усі, хто утримує худобу в приватному секторі, мали сприятливі умови для виробництва і реалізації тваринницької продукції", - підкреслив С.Чернов.