У рамках німецько-українського агропромислового форуму "AgroInternational 2011" у Харкові 18 червня пройде круглий стіл на тему "Фінансування сільськогосподарської галузі та інвестиції в агробізнес". Як повідомили "SQ" організатори, експертами на круглому столі виступлять фахівці компаній "ProCreditBank", "Commerzbank AG", "Агро Конкорд України", юридична фірма "ILF".

За словами старшого юриста "ILF" Антона Зінчука, "серед різних секторів української економіки агробізнес сьогодні є однією з найпривабливіших сфер для іноземних інвестицій. Навіть на піку фінансово-економічної кризи, в 2009 р., українські компанії отримали більше 12% світових інвестицій. У 2011 р. зацікавленість міжнародних інвесторів в українських компаніях зросла в кілька разів. Однак іноземний інвестор має певні побоювання щодо можливості, ефективності і безпеки ведення бізнесу в Україні. Під час круглого столу учасники форуму зможуть отримати інформацію про ризики інвестування в український агробізнес і можливості їх мінімізації, про способи інвестування та реалізації українсько-німецьких інвестиційних проектів і подальшого контролю за об'єктом інвестування".

Також у ході заходу будуть розглянуті раціональна бізнес-стратегія в сфері сільського господарства, збільшення обсягів виробництва, рівність можливостей потенційних інвесторів, привабливість України та Харківщини з точки зору інвестицій в агропромислову галузь. Окрім того, під час форуму учасники зможуть представити свої підприємства на круглих столах і презентаціях за темами: "Техніка для рослинництва", "Насіння та насінництво", "Виробники засобів агрохімії", "Техніка для тваринництва".

Довідка "SQ". "AgroInternational 2011" пройде в Харківському національному технічному університеті сільського господарства П.Василенка. Організаторами виступили агропромислова група "Агротрейд" і Генеральне консульство Німеччини в Донецьку.