Національний банк України (НБУ) 1 червня погодив збільшення статутного капіталу "Укрінбанку" на 100,577 млн.грн. - до 305 млн грн. шляхом додаткового випуску акцій. Як повідомила прес-служба банку, збільшення статутного капіталу банку передбачене стратегією його розвитку, дозволить посилити ринкові позиції банку, а також направити додаткові ресурси на кредитування реального сектору економіки та розвиток регіональної мережі кредитно-фінансової установи. (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". На 1 квітня активи ПАТ "Укрінбанк" (Київ) - 2,71 млрд.грн. (49-е місце в рейтингу банків), кредитно-інвестиційний портфель - 2,04 млрд.грн., депозити фізосіб - 922,86 млн.грн., депозити юросіб - 496,44 млн.грн., фінрезультат - 1,37 млн.грн.

Позачергові загальні збори акціонерів АБ "Укргазбанк" 30 травня прийняли рішення про збільшення статутного капіталу банку на 4,3 млрд.грн. шляхом збільшення кількості акцій існуючої номінальної вартості за рахунок додаткових внесків. Під час загальних зборів була затверджена Програма фінансового оздоровлення АБ "Укргазбанк" у новій редакції зі змінами, прийнятими правлінням (протокол від 7.04.2011 № 12) та наглядовою радою (протокол від 13.04.2011 № 3), узгодженим Комісією з питань нагляду та регулювання діяльності банків Національного банку України (рішення від 5.05.2011 № 222). (Http://aub.org.ua)

Довідка "SQ". ПАТ "АБ "Укргазбанк" (з 1995 до 1996 рр. - ЗАТ "Інтергазбанк", з 1993 до 1995 рр. - ЗАТ "Хаджибейбанк"). Входить до другої десятки банків України за обсягом активів. Основним акціонером банку з часткою 87,72 % є держава в особі Мінфіну. У квітні Кабінет міністрів прийняв постанову про докапіталізацію банку "Укргазбанк", згідно з якою держава придбає акції додаткової емісії банку в сумі 4,3 млрд. грн. в обмін на облігації внутрішньої державної позики. Також цією постановою Кабмін доручив Міністерству фінансів здійснити випуск ОВДП на суму 4,3 млрд. грн. з терміном погашення у 2018-2021 рр. рівними частинами та відсотковою ставкою прибутку на рівні 9,5% річних.

Рейтингове агентство "IBI Rating" оновило довгостроковий кредитний рейтинг ПАТ "Конверсбанк" за національною рейтинговою шкалою. Кредитний рейтинг банку підтверджений на рівні uaBBB-, прогноз змінений з "у розвитку" на "позитивний". Основними чинниками, які позначили новий прогноз рейтингу, були достатні значення показників ліквідності, збалансованість активів і пасивів за терміном погашення. В аналітичному звіті також зазначено, що протягом останнього року банк своєчасно виконував свої зобов'язання перед кредиторами, що сприяє збереженню його позитивної репутації на ринку і підтверджується довірою вкладників. (Http://aub.org.ua)

Довідка "SQ". ПАТ "Конверсбанк" (раніше КБ "Партнер-Банк", Київ) створене 2006 р. Банк надає клієнтам усі банківські послуги. Регіональна мережа - 33 відділення. Банк є членом платіжної системи "VISA" і "Укркарт". Банк має 15 банкоматів NCR, 30 банківських POS - терміналів, 3 кіоски самообслуговування. Штат співробітників банку - 350 осіб.

Показник uaBBB-означає, що банк характеризується достатньою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Позитивний прогноз вказує на можливість підвищення рейтингу протягом року при збереженні позитивних тенденцій.