Співробітники міліції затримали двох підозрюваних у спробі пограбування відділення "ПриватБанку" в Донецьку, при якому було вбито п'ять осіб. Затримані зізналися у злочині, що підтверджується речовими доказами і свідченнями свідків. Як повідомив начальник відділу зв'язків з громадськістю МВС України Володимир Поліщук, була організована оперативно-розшукова операція, в результаті якої вже у день скоєння злочину був затриманий один з підозрюваних. Згодом затримали і його спільника. Як стало відомо працівникам міліції, зловмисники прибули до банку з метою заволодіти грошима. Коли працівниця банку натиснула кнопку тривожного виклику і кнопку звукової сигналізації, нападники "в паніці від звуку" почали стріляти, а потім зникли з місця злочину, навіть не взявши у співробітників банку наявну у них дуже велику суму грошей. Що стосується версії, що до скоєння злочину причетний колишній співробітник банку, то вона не підтвердилася. "Один із затриманих мав відношення до встановлення сигналізації в банку", - зазначив В. Поліщук. (http://www.banki.ua)

Довідка "SQ". Спроба пограбування відділення "ПриватБанку" в центрі Донецька була скоєна 29 грудня близько 15.00. Грабіжники вбили 5 людей. За повідомленням прес-служби банку, всі загиблі - співробітники установи, один із загиблих - співробітник приватної охоронної фірми. Зловмисники не взяли грошей, зникла лише відеокамера спостереження. Як повідомила прес-служба МВС, у розкритті злочину брали участь 18 слідчих, більше 500 співробітників міліції, які перекрили дороги, організували охорону інших фінансових установ, поквартирний обхід та інші заходи. 30 грудня в Донецьку був оголошений загальноміський траур за загиблими в банку. "ПриватБанк" пообіцяв нагороду в 1 млн гривень за інформацію, яка допоможе розкрити злочин.

На загальних зборах акціонерів АТ "Ерсте Банк" прийнято рішення про збільшення розміру статутного капіталу банку шляхом закритого (приватного) розміщення додаткових акцій у період з 14 березня по 2 квітня 2012 р. Статутний капітал банку збільшується за рахунок додаткових вкладень шляхом розміщення додаткових акцій існуючої номінальної вартості. Номінальна вартість однієї акції - 1 гривня. Оплата акцій здійснюється за ціною 65 грн. Таким чином, статутний капітал банку буде збільшений на 650 млн. грн. до 1 млрд. 380,5 млн. грн. Пріоритетне право на придбання додатково випущених акцій належить акціонерам банку. "Збільшення статутного капіталу забезпечить стабільність банку і допоможе нам залишатися надійним фінансовим партнером для наших клієнтів", - зазначив голова правління АТ "Ерсте Банк" Павло Цетковський. (http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". АТ "Ерсте Банк" ("Erste Bank") - універсальний банк, який надає повний перелік банківських продуктів та послуг фізичним та юридичним особам. Активи на 1 жовтня 2011 р. складали 10 млрд. 437,3 млн. грн., ресурсна база банку (депозити та поточні рахунки) - 1 920,4 млн. грн., кредитний портфель - 5 179,4 млн. грн. З 2006 р. "Ерсте Банк" є частиною "Erste Group", яка купила 100% акцій українського банку "Престиж".

Світлана Кулик відповідно до наказу голови правління ПАТ "Кредитпромбанк" обійняла посаду заступника голови правління банку і приступила до виконання обов'язків члена правління. Її кандидатура була погоджена Національним банком України. До сфери діяльності С. Кулик буде відноситися робота з проблемною заборгованістю. (http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". ПАТ "Кредитпромбанк" - універсальний комерційний банк, представлений на фінансовому ринку України з 1997 р. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів. Станом на 1 червня 2011р. регіональна мережа філій і відділень банку об'єднує 185 точок продажів. Розмір зареєстрованого та фактично сплаченого статутного капіталу банку складає 1,8 млрд. грн.