Станцию метро "Победа" откроют осенью или зимой следующего года

2012 р. на Олексіївці в Харкові відкриють станцію метро "Перемога". Про це 1 листопада повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, у 2011 р. з держбюджету на будівництво станції буде в повному обсязі перераховано 101 млн. грн. Саме таку суму будівельники встигнуть освоїти до кінця року. Сума була б більшою, якби цього року потрібно було закуповувати метровагони. Але вагони для Олексіївської лінії можна купити і у 2012 р.

Як зазначив М.Добкін, Кабмін планує на 2012 р. у повному обсязі виділити фінансування на введення в експлуатацію станції "Перемога". "Ми хотіли, щоб станцію відкрили 9 травня 2012 р. Нею могли б скористатися гості міста на матчах Євро-2012, та й назва у станції відповідає святу 9 Травня. Але наші бажання не співпадають з можливостями бюджету. Тому гроші ми отримаємо рівними частинами протягом року, і восени або взимку 2012 р. станція метро "Перемога" буде введена в експлуатацію. Після цього будемо будувати метро у бік вул.Одеської", - сказав губернатор.

Довідка "SQ". 5 жовтня на засіданні штабу з будівництва метро в Харкові перший заступник харківського міського голови Олександр Кривцов заявив, що відкриття станції метро "Перемога" відбудеться в кращому випадку у кінці 2012 р., за гіршого варіанту розвитку подій відкриття можуть перенести на травень 2013 р. Він зазначив, що на 5 жовтня на будівництво надійшли 50 млн.грн. зі 100 млн.грн., виділених Кабміном. Надходження решти грошей чекають найближчим часом. Вони необхідні, щоб замовити виготовлення енергетичної підстанції. Підприємство-виробник буде робити її кілька місяців, потім близько півроку її будуть монтувати.

Станція метро "Перемога" стане кінцевою станцією Олексіївської лінії метрополітену, буде розташована в північній частині Харкова, на перетині пр. Перемоги і пр.Людвіга Свободи. Нова станція дозволить обслуговувати житлові масиви Олексіївки і прилеглі населені пункти Дергачівського району з населенням понад 300 тис. осіб. Відстань між станціями "Олексіївська" та "Перемога" - 1,14 км. Планований середньодобовий обсяг пасажирських перевезень по станції "Перемога" - близько 40 тис.осіб. Раніше планувалося, що станція метро "Перемога" буде відкрита 9 травня 2012 р.