За підсумками трьох кварталі 2011 р. прибуток зафіксували 79% діючих в Україні комерційних банків, або 138 установ, 37 банків показали збитки. Серед прибуткових банків найбільших успіхів добився "ПриватБанк" - 979,7 млн. грн. За ним слідують "Дельта Банк" (518,9 млн. грн.) і "ОТП Банк" (444,9 млн. грн.). Найбільший негативний фінансовий результат - "мінус" 3,6 млрд. грн. - зафіксував націоналізований "Укргазбанк". За підсумками третього кварталу банк одержав 3,6 млрд. грн. збитку. Друге місце за розміром збитків зайняв "Укрсиббанк" - 1,4 млрд. грн, з яких 0,84 млрд. грн. - збитки третього кварталу. Замикає трійку збиткових банків державний "Родовід Банк" (1,07 млрд. грн.) (Http://www.bank.gov.ua)

Довідка "SQ". У січні-вересні 2011 р. сукупний збиток українських банків склав 5,6 млрд.грн., з них 4,6 млрд.грн. - за третій квартал.

Правлінням Нацбанку від 31 жовтня продовжено дію тимчасової адміністрації в ПАТ "Банк "Столиця". Також продовжені повноваження тимчасового адміністратора - держслужбовця НБУ Євгена Куна. Дія тимчасової адміністрації продовжено на два місяці - до 29 грудня 2011 р. (http://www.bank.gov.ua)

Чисті активи "Терра Банку" в III кварталі зросли на 285 млн. грн. і склали 2,18 млрд. грн. Обсяги коштів на поточних і депозитних рахунках юридичних осіб склали 897 тис. грн. і 696 тис. грн. - на рахунках фізичних осіб. Капітал банку становить 320 млн. грн. Як повідомила прес-служба банку, згідно з рейтингом Асоціації українських банків, банк перемістився зі 107-го місця на 64-е. У вересні рейтингове агентство "IBI-Rating" підвищило прогноз довгострокового кредитного рейтингу банку зі "стабільного" на "позитивний". З початку року було відкрито 17 нових відділень, і зараз регіональна мережа включає в себе головний офіс та 44 дирекції та відділення, які розміщені в усіх областях України та в Автономній республіці Крим. (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". ПАТ "Терра Банк" (Київ) працює на банківському ринку України з 1996 р. і є правонаступником всіх прав і зобов'язань ЗАТ "Інвест-Кредит Банк" (Кривий Ріг, Дніпропетровська обл.). Регіональна мережа банку - близько 50 підрозділів у різних регіонах країни. На 1 липня 2011 р. чисті активи - 1, 902 млрд.грн., статутний капітал - 257,14 млн.грн., власний капітал - 266,59 млн.грн., чистий прибуток цього року - 190 тис.грн.

"Юнекс Банк" продовжив політику розширення регіональної мережі і в серпні увійшов в нові для себе західні регіони - Івано-Франківськ і Львів, а у вересні відкрив ще одне відділення в Харкові і перше в Полтаві. Відтепер клієнти банку зможуть обслуговуватися за такими адресами: Івано-Франківськ, вул. Мельника, 2; Львів, вул. Городоцька, 67; Полтава, вул. Леніна, 15/32 і Харків, пр. Леніна, 64. (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". "Юнекс Банк" заснований 1993 р. Надає послуги фізичним та юридичним особам. Є членом Асоціації українських банків, SWIFT За розміром регулятивного капіталу і активів "Юнекс" відноситься до 4-ї групи банків.