Завод им.Малышева погасит долги по зарплате за счет кредита и финансовой помощи "Укрспецэкспорта"Заборгованість із заробітної плати на ДП "Завод ім.Малишева" на 1 червня склала 33,2 млн.грн. Про це 2 червня під час засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради повідомив заступник директора заводу з економічних питань Андрій Зима.

За його словами, фінансове становище заводу різко погіршилося через невиплату замовником грошей за роботу заводу. "Через недофінансування контрактів державного оборонного замовлення і відсутність фінансування протягом цього року завод вклав власні кошти в реалізацію проекту "Булат" - 34,5 млн.грн. та проекту "Оплот" - 15,5 млн.грн. Виходить 50 млн. грн. ми вклали самі. А на черзі у нас ще 6 танків, які ми повинні відвантажити", - зазначив А.Зима.

Заступник директора повідомив, що допомогу заводу ім.Малишева запропонувала державна компанія "Укрспецекспорт". "Керівництво компанії недавно приїжджало до Харкова. Була досягнута домовленість про те, що компанія буде надавати заводу фінансову допомогу в розмірі близько 5 млн.грн. на тиждень. Фінансування почнеться з наступного тижня. З цих коштів працівникам заводу буде виплачено 12 млн.грн.", - підкреслив А.Зима.

Він також зазначив, що до кінця року підприємство планує реалізувати продукції на 169 млн.грн. "Насамперед, потрібно виконати роботи за замовленнями Іраку, Індонезії. Продовжиться робота з Міністерством оборони України. Щомісяця ми відвантажуємо продукції на 2 млн.грн. Частково будуть надходження від списання майна. Також завод планує взяти кредит у розмірі 500 млн.грн. за державними гарантіями", - додав А.Зима.

Довідка "SQ". Завод ім.Малишева заснований 1895 р. як паровозобудівне підприємство. Зараз завод виробляє бронетехніку, обладнання для паливно-енергетичного комплексу, дизельні двигуни і двигун-генератори (серій ДТ, ДН, Д80, Д100) для залізничного транспорту, автотранспорту та суден, автономні джерела енергопостачання на основі дизель-генераторів і газових мотор-генераторів, бурошнекові комплекси БШК-2ДМ.

У 2010-2011 рр. завод ім.Малишева виконує низку державних замовлень, зокрема, виробництво партії танків "Оплот", модернізацію танків до рівня бойової машини "Булат", а також замовлення на виробництво бронетранспортерів БТР-4, які будуть поставлені до Іраку.