Центральне конструкторське бюро "Протон" (м.Харків) розробить блок керування в межах іракського замовлення на виробництво 420-ти БТР-4, виробництво блоку доручене Феодосійському казенному оптичному заводу. Про це повідомив заступник директора заводу з комерції Андрій Юник, повідомляє феодосійська газета "Кафу".

За інформацією А.Юника, феодосійський завод має виготовити також партію пультів командира й оператора (усього - на 10 млн.грн.). Виконувати замовлення феодосійський завод буде до кінця 2011 р. А.Юник також повідомив, що завод розробив спеціальний редуктор для БТР, що пройшов випробування на ДП "Завод ім. Малишева" (Харків). Його також планується встановлювати на БТР за контрактом для Іраку, однак у цей час ще остаточно не вирішений обсяг фінансування по даному замовленню.

Довідка "SQ". У грудні 2009 р. Державна компанія з експорту й імпорту продукції й послуг військового й спеціального призначення "Укрспецекспорт" уклала з Іраком контракт на виготовлення 420 БТР-4. Основне виробництво за контрактом буде здійснювати завод ім. Малишева.

Феодосійський казенний оптичний завод заснований в 1967 р., спеціалізується на виробництві приладів точної механіки й оптики, у тому числі для танків.

Підприємство "Протон" засноване в 1927 р. як перший в Україні радіозавод і до 2002 р. входило до складу Харківського виробничого об'єднання "Протон". Є виробником і розроблювачем радіоприймальної, навігаційної  апаратури, апаратури радіоконтролю, радіомоніторингу й спеціалізованого радіозв'язку. На заводі освоєне виробництво цифрової автоматичної телефонної станції "Протон" на 10 телефонних номерів, пульта оперативного зв'язку "Протон", виробу Р-378АПОА (призначено для пошуку й аналізу джерел радіовипромінювань), антенно-фідерної системи "КАМА-4".