Служба зайнятості Харківської області направила на благоустрій територій у рамках акції "За чисте довкілля" 594 чол. в період з 15 по 30 березня. Про це 1 квітня на селекторній нараді в Харківській облдержадміністрації (ХОДА) повідомив начальник Головного управління розвитку житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива.

За його словами, зарплата залучених в березні до благоустрою територій людей склала 274,3 тис.грн. Кошти на виплату зарплати розподілилися наступним чином - 233,7 тис.грн. виділив Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, 38,4 тис.грн. - роботодавці, 2,2 тис.грн. - місцеві бюджети. Учасники громадських робіт упорядкували населені пункти області, зони відпочинку й придорожні лісосмуги, об'єкти культурної спадщини, кладовища, пам'ятники та місця поховань.

Довідка "SQ". З початку 2011 р. служби зайнятості до робіт з благоустрою в області залучили 3 тис. 53 чол. Їм було виплачено 1,89 млн.грн. зарплати (за рахунок Фонду загальнообов'язкового соцстрахування - 1,77 млн.грн., роботодавців - 111 тис.грн., місцевих бюджетів - 9,4 тис.грн.).

У рамках акції "За чисте довкілля" 26 березня відбувся перший обласний суботник із залученням громадськості, підприємств, установ та організацій різних форм власності, студентської та шкільної молоді. У суботнику взяли участь 207 тис.чол.