Верховний суд України 19 січня підтвердив законність звільнення Євгена Бєлінського з посади заступника генерального директора ВАТ "Турбоатом" (Харків), відмовивши йому в задоволенні його касаційної скарги. Про це 2 березня повідомили "SQ" у прес-службі заводу.

За інформацією прес-служби, судові засідання у справі тривали більше трьох років. У серпні 2007 р. Є.Бєлінський звернувся до Фрунзенського районного суду Харкова з позовною заявою до "Турбоатому" про поновлення його на роботі та стягнення середньомісячної зарплати за час вимушеного прогулу. У ході слухання справи судом була встановлена причетність Є.Бєлінського до проникнення на територію заводу сторонніх осіб, які блокували діяльність адміністрації підприємства, вимагали передати їм печатки та статутні документи "Турбоатома".

Як повідомили на заводі, вивчивши всі обставини справи та вислухавши думки учасників судового процесу, Фрунзенський районний суд Харкова в жовтні 2009 р. прийняв рішення відмовити Є.Бєлінському у задоволенні позовних вимог у повному обсязі. Позиція суду була підтверджена ухвалою апеляційного суду Харківської області, а також ухвалою Верховного суду України.

Довідка "SQ". ВАТ "Турбоатом" виробляє парові турбіни для ТЕС і АЕС, гідротурбіни для ГЕС, газові турбіни для ТЕС. 75% акцій ВАТ "Турбоатом" належить державі. На заводі працює 4,9 тис.осіб.