Глава місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) Танос Арванітіс відзначив успіх України у виконанні більшості показників, передбачених програмою "стенд-бай". Про це глава місії МВФ повідомив 1 лютого під час своєї першої зустрічі з керівництвом Національного банку України (НБУ), говориться в офіційному повідомленні НБУ. "Крім того, МВФ погоджується з оцінками української сторони щодо відновлення стабільності економіки, що відображається, серед іншого, у зростанні вкладів населення в банках, а також поступове відновлення кредитування", - йдеться в повідомленні Нацбанку. Зі свого боку голова НБУ Сергій Арбузов поінформував представників МВФ про виконання Нацбанком параметрів програми "стенд-бай", підкресливши, що НБУ виконав всі критерії, які відносяться до його компетенції. "Крім того, С.Арбузов відзначив успіхи в досягненні низьких показників рівня інфляції, практична відсутність її монетарної складової, що належить до сфери впливу НБУ, а також висловив задоволення ознаками стабілізації банківського сектору України", - йдеться в повідомленні. (Http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". Завдання фахівців місії МВФ під час візиту в Україні буде полягати в оцінці виконання Україною параметрів загальної програми та проведення консультацій за статтею IV Статуту МВФ, метою яких є обговорення нагальних проблем і викликів, які стоять перед фінансовими системами країн - членів МВФ. За даними Нацбанку, незабаром відбудуться зустрічі експертів НБУ та інших установ України з представниками місії МВФ, під час яких будуть докладно обговорюватися зазначені питання.

НБУ своєю постановою (№ 21 від 31 січня 2011 р.) увів тимчасову адміністрацію в ПАТ "КБ "Володимирський". Тимчасова адміністрація введена на три місяці - з 1 лютого до 30 квітня 2011 р. Тимчасовим адміністратором призначений заступник начальника відділу банківського нагляду Управління НБУ в Сумській обл. Сергій Береза. (http://www.bank.gov.ua)

Довідка "SQ". 31 січня НБУ ввів тимчасову адміністрацію в банк "Столиця". Тепер тимчасова адміністрація НБУ діє в шести банках ("Надра", "Родовід банк", "СКБ", "Діалогбанк", "Столиця" і "Володимирський").

Чистий прибуток ПАТ "Кредитпромбанк" за результатами 2010 р. склав 25,3 млн. грн. Як повідомила прес-служба банку, чистий відсотковий прибуток досяг 562 млн. грн., чистий комісійний прибуток - близько 93 млн. грн. Чисті активи банку за підсумками 2010 р. склали 14,2 млрд. грн. Кредитний портфель скоротився на 9,6% - до 10 млрд. грн. При цьому обсяг кредитів, наданих юридичним особам, склав 7,5 млрд. грн., фізичним особам - 2,5 млрд. грн. Загальні зобов'язання банку склали 12,4 млрд. грн. Власний капітал банку - 1,8 млрд. грн. Показник адекватності капіталу банку значно перевищує нормативне значення (не менше 10%) і дорівнює 21,7%. (Http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". ПАТ "Кредитпромбанк" (Київ) засноване 1997 р. (є правонаступником ТОВ "Інкомбанк-Україна"), відповідно до класифікації НБУ входить до групи найбільших банків. Регіональна мережа "Кредитпромбанку" налічує 185 філій та відділень. Згідно даних АУБ, на 1 липня 2010 р. за розміром загальних активів "Кредитпромбанк" займав 16-е місце (13,822 млрд. грн.) серед 175 діючих банків.