"Укрзалізниця" отменила несколько харьковских поездовДАЗТ "Укрзалізниця" скасовує курсування деяких маловикористовуваних міждержавних поїздів. Про це повідомили "SQ" у прес-службі підприємства.

Зокрема, будуть скасовані потяги № 53/54 Харків - Уфа (разом із безпересадочним вагоном Харків-Красноярськ і Харків-Владивосток), № 385/386 Харків - Липецьк, № 311/312 Харків - Калінінград, № 323/324 Харків - Мурманськ , № 637/638 Харків - Куп'янськ-Вузловий. Будуть скасовані також потяги № 107/108 Київ - Астана, № 46/45 Львів - Адлер (до кінцевої станції, за даними "Укрзалізниці", в цьому поїзді їхало по 7-9 пасажирів), а також причіпні і безпересадочні вагони Житомир-Москва -Хмельницький, Хмельницький-Москва-Житомир.

Як відзначили в "Укрзалізниці", маршрути міжнародного сполучення оптимізують після нещодавно проведеного моніторингу пасажиропотоку, який показав, що на міжнародних рейсах від початкової до кінцевої станції в більшості випадків їздить не більше 10% пасажирів. "Маршрути прямування поїздів на залізницях України - у багатьох випадках спадщина СРСР, коли ніхто особливо не обраховував економіку таких рейсів. Сьогодні ситуація докорінно змінилася, у міждержавному сполученні більш популярні авіаперевезення. Важко знайти пасажира, який хоче їхати до Владивостока 6-7 діб. До міст Далекого Сходу і Сибіру пасажиру доцільно добиратися через Москву", - розповів начальник головного пасажирського управління "Укрзалізниці" Олександр Іванько.