Позачергові збори акціонерів ПАТ "Реал Банк", під час яких були розглянуті кадрові та фінансові питання, відбулися 31 жовтня в Харкові. Як повідомили "SQ" у банку, акціонери прийняли рішення про збільшення статутного капіталу банку на 20% до 120 млн.грн. шляхом додаткової емісії акцій у 2012 р.

Окрім того, збори затвердили збільшення до кінця 2011 р. регулятивного капіталу банку до 180 млн.грн. шляхом залучення 60 млн.грн. як субординованого боргу. Це дозволить банку проводити операції з фінансовими ресурсами на міжнародних ринках.

Акціонери також обрали новий склад наглядової ради та ревізійної комісії. Головою наглядової ради банку обраний Сергій Скиба, головою ревізійної комісії - Г.Говоруха.

"Нові власники приділяють пильну увагу розвитку банку. Ми бачимо реальний потенціал для зростання. Сьогодні для цього є все необхідне - насамперед, довіра клієнтів і партнерів, стабільне положення на ринку, підтримка акціонерів і професійна команда", - заявив С.Скиба. "До кінця року ми плануємо вийти на столичний ринок банківських послуг. У Києві будуть відкриті два відділення. А протягом 2012 р. відділення "Реал Банку" з'являться в містах-мільйонниках: Дніпропетровську, Донецьку, Одесі, а також у Львові та Чернігові. Крім цього, в планах банку - отримання рейтингу незалежного рейтингового агентства та впровадження Національної системи масових електронних платежів. Перед керівництвом банку поставлене завдання у 2012 році збільшити активи на 120 млн.грн., підвищити їх рентабельність і якість", - повідомив він.

 

Довідка "SQ". ПАТ "Реал банк" засноване 1990 р. Входить до групи невеликих банків. 4 жовтня рішенням наглядової ради банку Юрій Шрамко був переведений з посади голови правління банку, яку він обіймав 16 років, на посаду президента фінустанови.

7 жовтня ПАТ "Страхова компанія "Лемма-Віте" (Харків) продало контрольний пакет акцій ПАТ "Реал Банк". "Лемма-Віте" належало 90,74% акцій банку. Як повідомив Ю.Шрамко, нові акціонери банку - група компаній, пов'язана з українським і російським енергетичним капіталом. Головою правління банку призначений Володимир Агафонов.

На 1 жовтня статутний капітал банку - 100 млн. грн., регулятивний капітал - 122 млн. грн., чисті активи - 408,3 млн. грн., кредитний портфель - 294,4 млн. грн., кошти до запитання клієнтів - 91 , 5 млн. грн., строкові вклади клієнтів - 143,1 млн. грн. За 9 місяців 2011 р. банк отримав 1 млн. 112 тис. грн. чистого прибутку.