Податковий борг підприємств, що обслуговуються в Спеціалізованій державної податкової інспекції (СДПІ) з роботи з великими платниками податків у м. Харкові, до зведеного бюджету на 1 жовтня становив 286,6 млн. грн. Такий загальний борг мають 23 підприємства. За вересень податковий борг збільшився на 5,9 млн.грн. Про це 1 листопада повідомили "SQ" у відділі масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян СДПІ.

Як повідомили в податковій інспекції, в загальній сумі борг на підприємствах, які знаходяться в стадії банкрутства та ліквідації, складає 157,3 млн.грн. (55%). Серед підприємств-боржників найбільші суми мають ТОВ "МКС", ПФ "Орнатус", ПФ "Кибела", Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП), АКБ "Європейський", ДП "Завод ім. Малишева", ПФ "Апія", ДП "Харківський завод електроапаратури" (ХЗЕА), ТОВ "СУАП "Європоль", ДП "Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка", КП "Харківські теплові мережі", АТ "Твін-друк".

Борги із виплати зарплати мають п'ять підприємств на загальну суму 56,5 млн.грн. Це ХЗЕА, ХДАВП, завод ім. Шевченка, ХКП "Міськелектротранс" і завод ім. Малишева. За вересень заборгованість із заробітної плати зросла на 14,1 млн.грн.

Довідка "SQ". На обліку в СДПІ знаходитьься 261 велике підприємство Харкова. Серед клієнтів СДПІ - ЗАТ "Філіп Морріс Україна", статутне територіально-галузеве об'єднання "Південна залізниця", ВАТ "Турбоатом", ЗАТ "Завод "Південкабель", ДП "Завод "Електроважмаш", Харківське державне авіаційне виробниче підприємство, а також низка банків Харкова.