Харківське територіальне управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку завершило позапланові перевірки ВАТ "ХНІПКІ "Енергопроект" і ТОВ "Міжгалузевий депозитарний центр ". Про це повідомили "SQ" у теруправлінні. Тривають планові перевірки ТОВ "КУА "Юніком плюс" та ПАТ "Мегабанк".

За даними теруправління Держкомісії, була прийнята інформація про зміну складу посадових осіб ВАТ "Харківський завод харчових кислот", ВАТ "Обчислювальна техніка та інформатика", ВАТ "Науково-виробниче підприємство "Система", ВАТ "Харківгаз", ВАТ "Український науково-дослідний і конструкторський інститут хімічного машинобудування", ВАТ "Сад", АТ "СКБ Укрелектромаш", про перетворення на ТДВ повідомили у ВАТ "Салют", про ліквідацію - у ЗАТ "ПФІ Кварц".

Як повідомили в управлінні, були видані свідоцтва про реєстрацію випуску акцій у зв'язку зі зміною форми їх випуску з документарної в бездокументарну ВАТ "Телекомпанія "Фаворит ТВ", АТ "Тепрокомп", ВАТ "Автотранспортне підприємство 16350". Були видані свідоцтва про реєстрацію випуску акцій у зв'язку з проведенням суспільством їх дематеріалізації та зміною назви в ПАТ "Харківський велосипедний завод ім.Петровського", ПАТ "Остек", ПАТ "Компас України", змінило назву підприємство "Інтеркондиціонер", який став ПАТ. У ТОВ реорганізувалося ВАТ "Харківський проектний інститут ", видано розпорядження про зупинення обігу акцій АТ "Житлобуд-2" у зв'язку з прийняттям рішення вищим органом емітента про реорганізацію товариства у ТДВ. Видано розпорядження про скасування обігу акцій у зв'язку з прийняттям рішення вищим органом емітента про реорганізацію товариства у ТОВ щодо АТ "Аверс", АТ "Інтурист-Харків", ЗАТ "АК "Бел-Гер", АТЗТ "Катюша", ЗАТ "Фондова компанія "SN", ЗАТ "Артес-М". Було скасовано обіг акцій у зв'язку з виключенням з єдиного державного реєстру ВАТ "Московський", ВАТ "Таранівка", ВАТ "Харківське енергоремонтне підприємство".

В управлінні поінформували, що за ненадання регулярної річної інформації ВАТ "Первомайське" було оштрафовано на 340 грн., ВАТ "Фінантек" - на 850 грн. Постановою Харківського обласного адміністративного суду від 26 жовтня 2010 р. закрито провадження у справі за позовом прокурора Дзержинського району м. Харкова в інтересах держави в особі теруправління до ВАТ "Харківспецбуд" про стягнення штрафу в 1 тис. 530 грн. у зв'язку зі сплатою відповідачем штрафу до держбюджету України. Постановою Харківського обласного адміністративного суду від 27 жовтня 2010 р. задоволено позов прокурора Дзержинського району м. Харкова в інтересах держави в особі теруправління до ВАТ "ДІСТІ" про стягнення штрафу в 17 тис. грн.