"Радабанк" збільшує статутний капітал на 50%, або на 40 млн. грн., - до 120 млн. грн. шляхом додаткового випуску акцій, повідомила кредитно-фінансова установа в системі розкриття інформації Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку. Рішення про збільшення статутного капіталу ухвалили акціонери банку на загальних зборах 23 вересня. Банк планує провести закрите розміщення акцій допвипуску номіналом 0,10 грн. (http://bin.ua)

Довідка "SQ". "Радабанк" (Дніпропетровськ, раніше - міжгалузевий комерційний земельний банк "Агрос") заснований в 1993 р. За даними Нацбанку України, на 1 липня 2011 р. за розміром загальних активів (117 млн. грн.) банк займав 171-е місце серед 176 банків країни. У серпні поточного року три фізособи купили 90% акцій "Радабанк", зі складу його акціонерів вийшло ТОВ "Фінансова група "Веб-Інвест" (ТМ" КИТ Фінанс ", РФ).

Рейтингове агентство "IBI-Rating" оновило кредитний рейтинг ПАТ "Терра Банк", який підтверджений на рівні uaBBB, прогноз рейтингу змінено на "позитивний". Зміна прогнозу рейтингу пов'язана з наміченою тенденцією до поліпшення ряду якісних та кількісних показників банку. Даний кредитний рейтинг відображає: поліпшення більшості фінансових показників, що характеризують основні аспекти діяльності банку; достатні показники ліквідності і збалансованість активів та пасивів за строками до погашення; значну залежність банку від основних кредиторів; чутливість банку до кредитних ризиків (значна концентрація клієнтського кредитного портфеля за основними позичальниками); чутливість банку до ринкового ризику (у частині інвестування коштів у цінні папери); низькі показники ефективності діяльності. (http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". ПАТ "Терра Банк" (Київ) працює на банківському ринку України з 1996 р. і є правонаступником всіх прав і зобов'язань ЗАТ "Інвест-Кредит Банк" (Кривий Ріг, Дніпропетровська обл.). Регіональна мережа банку - близько 50 підрозділів у різних регіонах країни. На 1 липня 2011 р. чисті активи - 1, 902 млрд.грн., статутний капітал - 257,14 млн.грн., власний капітал - 266,59 млн.грн., чистий прибуток поточного року - 190 тис.грн.